Zorgprofessionals delen onderzoeksresultaten tijdens Wetenschapsdag

Array

Voor de vijfde keer vond de Wetenschapsdag voor Zorgprofessionals plaats in het Amphitheater van Franciscus Gasthuis. Tijdens deze dag presenteerden verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun onderzoeksresultaten door middel van een posterpresentatie of een één minuut durende pitch voor de toeschouwers en juryleden. Franciscus Gasthuis & Vlietland stimuleert het doen van onderzoek, omdat het een belangrijke bijdrage levert aan zorgverbetering en innovatie.

Winnaars Wetenschapsdag voor Zorgprofessionals

Aan het einde van de middag werd de prijsuitreiking verzorgd door Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur en Gerdien Tramper, voorzitter Wetenschapscommissie. De prijs voor de Beste Poster ging naar Sarah van Egmond en Kristen van Nieuwenhuyzen ontving de prijs voor de Beste Scriptie. Hanneke Nederpelt en Anneloes Stolk ontvingen de prijs voor Beste Pitch. Bernadette Bandell ontving de Janny Salomé prijs, deze prijs staat symbool voor verpleegkundigen die een bijzonder bijdrage leveren aan de verpleegkundige beroepsuitoefening of wetenschappelijk onderzoek.

Topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)

In 2008 trad Franciscus Gasthuis toe tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. Bekijk hier de video waarin Karen Kruijthof, Lid Raad van Bestuur, vertelt wat een topklinisch opleidingsziekenhuis inhoudt.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.franciscus.nl/wetenschap

Bron: SFF & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen