UZ Leuven en UZ Gent gaan nauwer samenwerken

Array

De twee grootste universitaire ziekenhuizen van het land sluiten een raamakkoord. Onderzoekers, artsen en andere zorgverleners of docenten kunnen dankzij een universitair netwerk kennis, middelen en expertise met elkaar delen, om zo de best mogelijk zorg te bieden aan patiënten.
Niet alleen het delen van expertise, ook een betere concentratie is in het belang van patiënten. Die hoeven niet te gaan ‘shoppen’ naar de best mogelijke zorg, maar kunnen er vertrouwen in hebben dat de ziekenhuizen onderling met elkaar afstemmen wat het best is voor de patiënt. Daarnaast kunnen de twee ziekenhuizen ook afspraken maken over logistieke en administratieve samenwerking.

Prof. dr. Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder UZ Leuven: “Er is bijvoorbeeld al een intense samenwerking voor kinderurologie en andrologie. Ook de permanente vorming voor ziekenhuismanagement, zorgbeleid.be, is een samenwerking tussen UZ Leuven en het UZ Gent. Het raamakkoord dat we zopas sloten, legt de weg open naar meer van dergelijke samenwerkingsverbanden.”

Prof. dr. Eric Mortier, afgevaardigd bestuurder UZ Gent: “Deze overeenkomst is een unieke stap. Beide ziekenhuizen hebben de beslissing met veel enthousiasme genomen en kijken ernaar uit om hun samenwerking verder uit te bouwen. De samenwerking versterkt ook onze missie om samen internationaal toonaangevend te blijven op het vlak van wetenschappelijk onderzoek. Het spreekt voor zich dat onze patiënten daar mee de vruchten van plukken.”

Bron: UZ Gent

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen