Living With Hope Foundation nieuw lid van NFK

0
720

NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, behartigt de belangen van 20 kankerpatiëntenorganisaties (kpo’s) in Nederland. In de ALV van NFK is per 21 juni 2017 besloten dat als nieuw lid zal toetreden de Living With Hope Foundation (LWHF). Drie bestaande organisaties op het gebied van alvleesklierkanker, te weten Lisa Waller Hayes Foundation, Alvleesklierkankervereniging Nederland (AVKV) en SPKS hebben namelijk hun activiteiten op het gebied van alvleesklierkanker samengebracht in LWHF.

Nieuwe kracht

Volgens Leo Kwakkenbos, voorzitter van het bestuur van LWHF, betekent dit veel: “Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een gezamenlijke, centrale aanpak ons in staat stelt om onze doelstellingen te verwezenlijken. Belangrijk hierbij is de ondersteuning van een overkoepelende organisatie als NFK, met diens ervaring en netwerken, die ook in staat is om vraag en aanbod van ervaringsdeskundigheid middels centrale coördinatie en beleid te stroomlijnen”.

Arja Broenland, directeur-bestuurder van NFK, zegt namens alle kpo’s erg blij te zijn met dit nieuwe lid: “Samen staan we nog sterker, om te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten, een betere kwaliteit van zorg en een betere toegankelijkheid ervan”. Dat gebeurt door de instrumenten van belangenbehartiging, patiëntenparticipatie en een goede informatievoorziening.

Bron: NFK

Vorig artikelGeschoonde indicatoren o.b.v. pseudoniemen in Uitkomsten van zorg
Volgend artikelUniversitaire ziekenhuizen vragen 60 miljoen extra
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.