Lip Sync voor zeldzame ziekten!

Array
Aandacht voor zeldzame ziekten op een eigentijdse manier

Vandaag wordt de Lip Sync Challenge gelanceerd door het Zeldzame Ziekten Fonds. Een innovatieve en gesponsorde campagne, in samenwerking met Sanofi Genzyme. Het doel van de campagne is om door middel van een nieuw wereldrecord, ’s werelds langste lip sync, de zichtbaarheid van zeldzame ziekten te vergroten.

Scholen beginnen weer!

De Lip Sync Challenge is een eigentijdse campagne die niet voor niets aan het begin van een nieuw schooljaar wordt gelanceerd. Kinderen zien elkaar weer na een lange vakantie en zitten vol energie. Muziek geeft energie. Dit is een mooie kans voor gezonde en zieke kinderen om samen, door middel van muziek, een positieve bijdrage te leveren voor zeldzame ziekten! Doe je ook mee? Kijk op lipsync.nu.

Lip Sync Challenge

Deze uitdaging gaat vandaag van start en het streven is om in de komende drie maanden het wereldrecord te realiseren. Iedereen die mee wil doen kan de app downloaden via Google Play en AppStore. Via de app kun je een lip syncfilmpje maken van ongeveer 30 secondes. Alle filmpjes uit deze app worden samen één lange videoclip. Als de videoclip langer dan 24 uur duurt, hebben we een nieuw wereldrecord!

Voor elk filmpje doneert Sanofi Genzyme ook nog eens €1,- aan het Zeldzame Ziekten Fonds tot het wereldrecord is gehaald. De hashtag van deze actie is #ZZlipsync.

Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij het ZZF. Er is een speciaal pakket samengesteld. Stuur een mail naar: [email protected]

Waarom fondsenwerving voor zeldzame ziekten?

De onbekendheid van de meeste zeldzame aandoeningen veroorzaakt voor patiënten, waaronder veel kinderen, grote problemen in de gezondheidszorg en in het dagelijks leven. Charles Ruijgrok, voorzitter Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF): “Eén miljoen Nederlanders heeft te maken met één van de naar schatting 7.000 verschillende, ernstige, zeldzame aandoeningen. Slechts voor een klein aantal van deze aandoeningen is op dit moment een behandeling beschikbaar. Jaarlijks overlijden in Nederland circa 14.000 kinderen aan een zeldzame ziekte.”

Door onderzoek wordt mogelijk gemaakt dat mensen met een zeldzame ziekte de antwoorden krijgen op de vragen over hun ziekte en soms zelfs een diagnose. Een diagnose betekent voor mensen met een zeldzame ziekte veelal erkenning voor hun fysieke ongemakken en hun onvermogen volop deel te nemen in de maatschappij. Met onderzoek kunnen we niet alleen helpen bij de diagnose van een zeldzame aandoening maar komen er vaak ook oplossingen en mogelijke behandelingen voor deze ziekten.

Nu al geld doneren? Dat kan! Maak een gift over op NL 15 RABO 011.11.77.111 ten name van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.

Doneer nu

Zeldzame Ziekten

Zeldzame ziekten komen veel voor. Er zijn naar schatting 7.000 zeldzame ziekten. Het gaat steeds om kleine groepen patiënten, die echter met elkaar meer dan 6 procent van de patiëntenpopulatie uitmaken. Hoe vreemd het ook klinkt: zeldzame ziekten komen vaak voor. Het probleem van de onbekendheid treft dan ook veel meer mensen dan je zou denken.

Jaarlijks overlijden in Nederland circa 14.000 kinderen aan een zeldzame ziekte. 30% van de kinderen met een zeldzame ziekte overlijdt vóór hun vijfde levensjaar!

  • Ongeveer één miljoen mensen in Nederland hebben te maken met een zeldzame ziekte.
  • Er zijn circa 7.000 zeldzame ziekten.
  • Wereldwijd leven 250 miljoen mensen met een zeldzame ziekte.
  • Zeldzame ziekten zijn vaak levensbedreigend.
  • De meeste zeldzame ziekten zijn ernstig en invaliderend.
  • Meer aandacht en onderzoek zijn daarom essentieel

Er is steeds meer bekend over de behandeling van zeldzame ziekten, maar die kennis komt vaak niet veel verder dan de expertisecentra in academische centra. Wanneer mensen met een zeldzame ziekte een beroep doen op huisarts, fysiotherapeut of arbeidsdeskundige, dan weten deze vaak niet hoe te handelen – een onbevredigende situatie voor zowel patiënt als hulpverlener.

Over het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF)
Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doen zij door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en door het faciliteren van lotgenotencontact. De meestal jonge patiënten en hun ouders staan namelijk vaak alleen in hun strijd tegen hun veelal ernstige en levensbedreigende ziekte.

Het ZZF ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van schenkingen en particuliere donaties. Het ZZF beschikt over de ANBI-status. Voor meer informatie: www.zzf.nl

Bron: ZZF

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen