BSL en TCG bieden samen digitaal onderwijs voor huisartsen

0
744
cof

Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (BSL) en The Competence Group (TCG) gaan samen digitaal onderwijs voor huisartsen aanbieden aan huisartsengroepen en zorggroepen. Het gezamenlijke aanbod bestaat uit bijna 30 geaccrediteerde e-learning-modules over een breed scala aan huisartsgeneeskundige onderwerpen. De samenwerkingsovereenkomst is getekend door de directies van Bohn Stafleu van Loghum en The Competence Group.

De bedrijven hebben besloten tot samenwerking om gezamenlijk een breder aanbod aan digitaal onderwijs te leveren aan huisartsengroepen en zorggroepen. De onderwerpen van de e-learning-modules lopen uiteen van hartfalen en vallen bij ouderen, tot onderwijs over gezondheidsrecht. Huisartsen krijgen persoonlijk toegang tot de e-learning-modules via de website www.ehuisartspraktijk.nl. Voor grotere groepen huisartsen is het mogelijk om een aanbod op maat samen te stellen.

E-learning-modules voor huisartsen

Huisartsen gebruiken digitaal onderwijs om bij te blijven in hun vak. In een e-learning-module wordt de huisarts online in één of twee uur tijd bijgeschoold over een thema. Een module bestaat uit theorie, vragen, video’s, links naar belangrijke richtlijnen en relevante informatie. Als de huisarts slaagt voor de eindtoets worden de verkregen accreditatiepunten automatisch bijgeschreven in GAIA, het digitale deskundigheidsdossier voor artsen.

Bron: BSL & TCG

Vorig artikelErik Laarhoven tijdelijk in raad van bestuur Treant
Volgend artikelNederland in kopgroep privacybescherming
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.