Nederlandse onderzoekster binnen oogheelkunde van het AMC onder winnaars wereldwijde Bayer onderzoeksprijs

Array

Dr. Ingeborg Klaassen van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is een van de 12 winnaars van het Global Ophthalmology Awards Program (GOAP). Met het GOAP ondersteunt Bayer het netvlies onderzoek en opleiding in de oogheelkunde. De subsidie bestaat uit totaal 470.000 EUR en wordt verdeeld onder de winnaars. Dr. Klaassen krijgt de onderzoeksprijs voor haar project ‘The role of PLVAP (plasmalemma vesicle-associated protein) in the treatment of diabetic macular edema’.

 Het PLVAP eiwit komt normaliter niet voor in het gezonde netvlies, maar is verhoogd aanwezig bij patiënten met diabetisch macula-oedeem (DME). Dr. Klaassen wil met behulp van de award onderzoeken of remming van het PLVAP eiwit in het oog een potentiële behandeling voor DME patiënten kan opleveren.

“Bayer is sterk betrokken bij het bevorderen van de stand van de zorg in oogheelkunde. We zijn verheugd dat de GOAP voor het zesde jaar op rij bijdraagt aan onderzoek naar verbeterde behandelingen voor netvliesaandoeningen en dat voor de vijfde keer een Nederlander een prijs in ontvangst mag nemen”, zegt Werner De Prins, Country Division Head Pharmaceuticals Benelux.

GOAP bestaat uit twee categorieën: de Fellowship Project Award is in het leven geroepen om de ontwikkeling van onderzoek en klinische expertise op het gebied van het netvlies te faciliteren. De tweede categorie, de Research Award, die door dr. Klaassen is gewonnen, richt zich op een breed scala van basale- en / of klinische onderzoeksprojecten bij netvliesaandoeningen, waaronder diagnose en beoordeling, behandeling, operatie, levenskwaliteit en werkingsmechanismen.

Beoordelingscommissie

Toonaangevende zorgverleners die werkzaam zijn in de oogheelkunde vormen het Grants Review and Awards Committee (GRAC). De GRAC werkt onafhankelijk van Bayer bij het beoordelen van de aanvragen en wordt voorgezeten door de medische retina specialisten, dr. Jennifer Arnold (Australië) en professor Quan Dong Nguyen (USA). De groep bestaat verder uit toonaangevende internationale oogheelkundigen: professor Francesco Bandello (Italië), dr. Patricia D’Amore (USA), dhr. Phil Hykin (UK), dr. Peter Kertes (Canada), dr. William Li (USA), professor Pascale Massin (Frankrijk), professor Masahito Ohji (Japan), professor Calvin Pang (Hong Kong), professor Daniel Pauleikhoff (Duitsland), Dr. Francisco Rodríguez (Colombia) en professor Tien Yin Wong (Singapore).

“GOAP biedt ons een unieke kans om talentvolle en inspirerende onderzoekers te vinden en te helpen bij het begrip en het management van oftalmische aandoeningen. Wij allen in het Grants Review and Awards Committee zijn onder de indruk van de uitzonderlijke kwaliteit van de wetenschappelijke voorstellen en het niveau van de aanvragers. Wij feliciteren de winnaars en alle kandidaten met hun toewijding om effect te hebben op de oogheelkunde en kijken ernaar uit om de aanvragen voor het volgende jaar te beoordelen”, aldus de GRAC-voorzitters dr. Jennifer Arnold en professor Quan Dong Nguyen.

Bron: Bayer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen