Gezonde High tea met hartpatiënten

0
580

Patiënten van het Spaarne Gasthuis die een hartrevalidatieprogramma hebben gevolgd worden door hun zorgverleners uitgenodigd voor een gezonde high tea. Hun zorgverleners zijn benieuwd hoe het met hen gaat. Hoe staan zij nu in het leven en zijn zij gezond(er) gaan leven? Kunnen ze misschien nog een duwtje in de juiste richting gebruiken?

Gezonde hapjes en een goed gesprek

Het team heeft op zaterdag 18 november een mooi programma voor haar (ex)-patiënten georganiseerd. Ook partners zijn van harte welkom. De dag start met een welkom van cardioloog Jon Funke Kupper. Erna worden door de ziekenhuiskok gezonde high tea hapjes verzorgd en kan men elkaar ontmoeten. Het belang van een gezonde leefstijl, zonder tabak, wordt benadrukt door Yvonne van Loosbroek, stoppen met roken coach. Erna zal de fysiotherapeut vertellen over hoe je, ook met hartfalen, fit kunt blijven. De medisch maatschappelijk werker vertelt tenslotte waarom veranderen moeilijk, maar niet onhaalbaar is. Zo wordt geprobeerd een moment van motivatie te creëren om met een gewenst doel aan de slag te gaan.

Duwtje in juiste richting

Marga Boomgaard, een van de initiatiefnemers van de high tea vertelt: “Ik vind het belangrijk dat onze patiënten zich realiseren dat wij altijd voor hen klaarstaan. En dat we hen willen helpen om de leefstijl te verbeteren. Door het organiseren van deze lunch krijgen we wat extra tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Veel risicofactoren voor hart en vaatziekten heb je zelf in de hand. Ik wil onze patiënten daar, op een leuke manier, graag nog eens extra bewust van maken.”

Over hartrevalidatie

Een hartrevalidatieprogramma is bedoeld voor iedereen die hulp nodig heeft bij het herstellen van een hartinfarct of hartoperatie. Het is een intensief traject waarbij verschillende zorgverleners betrokken zijn. Bijvoorbeeld de cardioloog, hartrevalidatie-verpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist en psycholoog.


Bron: het Spaarne Gasthuis