Benoeming Fimke Wiersma tot manager Havenpolikliniek

Array

Fimke Wiersma (45) is de nieuwe manager van de Havenpolikliniek. De bestuurders van de samenwerkende ziekenhuizen in de Havenpolikliniek hebben haar vorige week in deze nieuwe functie benoemd. Fimke Wiersma is nu zorgmanager bij het Maasstad Ziekenhuis en programmamanager ZiZo, de organisatie die verantwoordelijk was voor de invoering van het nieuwe elektronische patiëntendossier (HiX) bij de vier ziekenhuizen van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Daarvoor was zij stafmedewerker van de raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis.

Fimke: “Ik vind het leuk en uitdagend om mijn kennis en ervaring in de regio Rotterdam, ook op het gebied van samenwerking tussen meerdere ziekenhuizen, in te zetten voor deze nieuwe functie. De Havenpolikliniek is uniek en houdt de toegang tot poliklinische zorg voor patie?nten in het centrum van de stad open. De medewerkers staan voor goede zorg met persoonlijke aandacht en dat moeten we vooral vasthouden. De combinatie van aanpakken in de overgangsfase en gelijktijdig samen werken aan de strategie voor de Havenpolikliniek in de toekomst spreekt mij aan. Ik begin dan ook vol enthousiasme aan deze unieke en innovatieve samenwerking en kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten.”

Fimke Wiersma neemt enerzijds de rol van manager Havenpolikliniek op zich in de overgangsfase en anderzijds de rol van programmamanager Haven 2.0, waarbij de samenwerkende ziekenhuizen samen onderzoeken hoe zij de Havenpolikliniek in de toekomst verder vorm willen gaan geven.

Bron: Havenpolikliniek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen