Veilig in bad bevallen in het ziekenhuis

Array
Nieuw in regio Utrecht: veilig in bad bevallen in het ziekenhuis

Het Diakonessenhuis heeft als eerste ziekenhuis in de regio meerdere draadloze CTG-monitors. Vrouwen die bevallen in het ziekenhuis, zitten daardoor niet meer vast aan de monitor en hebben veel meer bewegingsvrijheid. Door vrij te bewegen en hun eigen positie te kiezen, kunnen vrouwen hun weeën beter opvangen en dat is gunstig voor de snelheid van de ontsluiting. Ook is er minder pijnstilling nodig. Alle draadloze CTG-monitors in het Diakonessenhuis zijn watervast, zodat douchen tijdens de ontsluiting en bevallen in bad ook tot de mogelijkheden behoren.

De draadloze CTG’s waren een lang gekoesterde wens van onze zwangere patiënten. Na een uitgebreide test- en proefperiode heeft het Diakonessenhuis ze nu standaard opgenomen in het aanbod.

De CTG-monitors zijn belangrijk voor de veiligheid van moeder en kind tijdens een bevalling: ze registreren de hartslag van de baby en de weeën-activiteit bij de moeder. De moeder heeft daarvoor meestal twee sensoren op haar buik en soms heeft de baby ook een elektrode op het hoofd. De sensoren en elektroden zijn normaal gesproken met draden verbonden aan het CTG-apparaat. Hierdoor is de moeder tijdens de bevalling beperkt in haar bewegingsvrijheid. Met een draadloos CTG behoort dat tot het verleden: net zo veilig én maximale bewegingsvrijheid voor de moeder tijdens haar bevalling in het ziekenhuis.

Brenda uit Hilversum beviel met de draadloze CTG in bad: “Ik wilde heel graag een badbevalling. Toen ik naar het ziekenhuis moest, was ik heel bang dat dat niet meer kon en ik in een ziekenhuissetting in een bed aan draadjes moest bevallen. Het was fantastisch dat ik in het Diakonessenhuis toch de bevalling kon doen die ik graag wilde, ik had alle vrijheid en ruimte die ik nodig had!”

Het Diakonessenhuis heeft als eerste ziekenhuis in de regio vier draadloze CTG’s. Gynaecoloog Koen Deurloo: “Wij doen er alles aan om in ons ziekenhuis de bevallende vrouwen comfort te geven en de controle te laten houden. Met eHealth oplossingen als deze komt dat dichterbij. In de toekomst kunnen draadloze CTG’s ook thuis ingezet worden, waardoor vrouwen minder vaak opgenomen hoeven worden. Maar voor nu is dit voor alle moeders die een CTG nodig hebben, een hele comfortabele stap vooruit! ”

Bron: Diakonessenhuis 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen