De #donorwet gaat vooral ook over het schenken van leven, het verhaal van Diana Koster @vrouwencoachDK

0
7108
#Dianakoster (14 mei 1965 - 25 april 2016) vrouwencoach maar vooral expert in het schenken van leven……...
#Dianakoster (14 mei 1965 - 25 april 2016) vrouwencoach maar vooral expert in het schenken van leven……...

Als er één verhaal is dat morgen, in het kader van de #donorwet,  in de Eerste Kamer gedeeld moet worden, is dat het verhaal van Diana Koster, VrouwencoachDe in april 2016 overleden Haagse verloskundige Diana Koster (50), die dankzij haar donorcodicil acht mensen weer een menswaardig leven heeft geschonken. Diana was een vrouw met een hart van goud, doordat ze een donorcodicil had, redde ze na haar fatale hersenbloeding eind april, toch nog het ook het leven van nog eens acht mensen. Diana Koster blonk tijdens haar leven al uit omdat ze het leven van mensen positief veranderde. Door haar donorcodicil heeft ze, postuum, anderen het leven kunnen redden. Op Facebook en Twitter stroomden al weken na haar overlijden de berichten binnen van collega verloskundigen, cliënten en vrouwencoaches waarin de alom geliefde Vrouwencoach en verloskundige Diana Koster werd geprezen omdat ze altijd oog, aandacht en tijd voor anderen had. En deze bijzondere vrouw bleek dus ook voorbereid om na haar dood te geven aan hen die alleen nog door een donororgaan te redden waren.

Eind april voelde Diana Koster zich plotseling niet lekker in het ziekenhuis bleek dat ze een fatale beroerte had gehad. Diana liet naast een man, twee dochters en twee prachtige boeken ook nog eens acht organen na.

Diana Koster is daarmee een prachtig ambassadrice geworden van orgaandonatie. Een vrouw die expert was in geboortezorg maar naar wat nu blijkt eigenlijk expert was in het geven van leven.

Want praten over orgaandonatie is niet eenvoudig, het donorcodicil invullen en je geliefde je wens kenbaar maken al helemaal niet. Laat staan dat je als partner geconfronteerd wordt met de dood van je geliefde die haar organen nalaat. Mooi dat door Diana Koster duidelijk wordt dat het overlijden van je partner er toch nog voor kan zorgen dat acht mensen weer een menswaardig leven kunnen hebben. Diana, dank je wel voor weer een besluit vol compassie met anderen en dank aan de nabestaanden van Diana Koster voor het delen van dit deel van jullie verdrietige lot. Ik hoop van harte dat jouw verhaal bijdraagt aan de besluitvorming in de Eerste Kamer. Dat jouw verhaal wederom vele levens positief kan veranderen.

Diana Koster was niet alleen vrouwencoach maar vooral expert in het schenken van leven.

Vorig artikelDe oude nieuwsbrief is terug
Volgend artikelEen einde aan het draagmoedertoerisme?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.