Knottnerus voorzitter adviescommissie wietteeltexperiment

0
563

Prof. dr. J.A. (André) Knottnerus wordt de voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Dit hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Bruins voor Medische Zorg vrijdag gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

De adviescommissie zal advies uitbrengen over de vormgeving van het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen. Ook zal de commissie adviseren welke gemeenten gaan deelnemen aan de proef.

De heer Knottnerus (1951) is op dit moment als hoogleraar huisartsgeneeskunde verbonden aan de Universiteit Maastricht. Hij begint per 1 maart 2018 met zijn adviescommissie.  De commissie bestaat uit deskundigen en wetenschappers op zowel het terrein van preventie en (verslavings)zorg, voedsel en waren als op het terrein van justitie, het lokale bestuur en internationaal recht.

TKExperimentengeslotencoffeeshopketen.docx (96,57 KB)

TKIInstellingsbesluit.pdf (154,85 KB)

Bron: Rijksoverheid

Vorig artikelBypass operatie beter voor complexe patiënt dan dotteren
Volgend artikelEén op de vijf patiënten met kanker heeft zeldzame kanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.