Grote-Kerk_0898 foto door ©Graciela Rossetto.

Den Haag kleurt rood en vraagt aandacht voor tbc-bestrijding

Array

Afgelopen zaterdag tijdens Wereld Stop Tuberculose Dag kleurde Den Haag door heel de stad rood. Belangrijke monumenten en gebouwen werden wereldwijd in rood uitgelicht om aandacht te vragen voor tbc-bestrijding. In Den Haag toonden het Kurhaus, Madurodam, World Forum, de Grote Kerk, het Paard van Troje, het Zuiderstrandtheater enhet reuzenrad op de Pier in Scheveningen hun steun en natuurlijk werd ook het gebouw van KNCV Tuberculosefonds rood. Zelfs in Hilversum was een rode gloed te vinden van het prachtige voormalige sanatorium Zonnestraal.

De steun van Den Haag en Nederland voor de wereldwijde tbc-bestrijding maakt onderdeel uit van haar commitment om aandacht te vragen voor de meest dodelijke infectieziekte wereldwijd. Zo zullen KNCV Tuberculosefonds en de Gemeente Den Haag samen ook van 24 tot 27 oktober 2018 de 49ste Union World Conference on Lung Health faciliteren. Dit is het grootste congres van het jaar voor Den Haag waar zo’n 4.000 professionals uit meer dan 125 landen bij elkaar komen voor een 4-daags programma.

Meer over tuberculose

Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Dagelijks gaan er bijna 5.000 mensen aan dood. Dat is onnodig en onaanvaardbaar want tuberculose is goed te behandelen. Dankzij snelle opsporing en beschikbaarheid van goede medicatie en goede medische zorg is tuberculose in Nederland al jaren onder controle. KNCV Tuberculosefonds heeft wereldwijd een leidende rol in de strijd tegen tuberculose.

Waarom op 24 maart?

Robert Koch ontdekte op 24 maart 1882 de tuberkelbacil. 24 maart, Wereld Stop Tuberculose Dag, wordt dan ook wereldwijd aangegrepen om stil te staan bij de ernst van de ziekte tuberculose.

Foto: Grote-Kerk door ©Graciela Rossetto.

Bron: Den Haag & KNCV

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen