Oppeppers voor je seksleven

Couple having sex - woman on top

Het idee dat de meeste Nederlanders twee keer per week seks hebben, lijkt achterhaalt. Volgens recent onderzoek van Kenniscentrum Rutgers hebben we niet twee keer in de week, maar gemiddeld drie keer per maand seks. Ook al hebben we minder seks dan gedacht, wil dit niet zeggen dat we ook minder gelukkig zijn. Regelmatig seks, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, maakt gelukkiger.

Maar gaat het alleen om seks of is er meer? Mensen die twee tot drie keer per maand seks hebben, hebben een grotere kans om gelukkiger te zijn dan mensen die een jaar geen seks hadden gehad. Frequentie is dus belangrijk, maar is van ondergeschikt belang als het om kwaliteit gaat. Het begint met het hebben van een intieme relatie, maar intiem hoeft niet altijd gelijk seks te betekenen.

Geluksfactor

We zijn sociale wezens en afhankelijk van sociaal contact om ons gelukkig te voelen. Seks is dus niet de voornaamste geluksfactor. Het zit juist in contact, aanraking, een schouder om op uit te huilen, intimiteit, af en toe een helpende hand bieden en je te verbinden met andere mensen, wat ons een tot gelukkiger mens maakt.

Mocht de seks toch wat minder frequent of geheel afwezig zijn de afgelopen tijd vanwege werk, kinderen, drukke baan of langs elkaar heen leven, dan zijn er een aantal tips die je seksleven weer wat kunnen oppeppen. Vermijd allereerst stress. Spanning en onrust is voor veel mensen de reden dat er geen seksdrive meer is. Je bent sneller moe, je wilt slapen en hebt gewoon geen zin om moeite te doen. Terwijl seks juist een remedie is tegen seks!

Neem de tijd

Zet niet de wekker om weer eens ‘te gaan seksen’ omdat je het gevoel hebt dat het weer ‘moet’. Neem de tijd voor elkaar, zorg dat je gedurende de dag contactmomenten hebt, ga samen douchen, praat met elkaar, spreek je behoeftes uit, ga op hetzelfde tijdstip naar bed, geef elkaar een massage of plan een avond zonder kinderen. Het gaat niet alleen om de seks, maar juist ook om het voorspel.

Ook een sekspeeltje, zoals vibrators , kunnen je seksleven een boost geven. Seks in een relatie is meer dan alleen seks. De werkelijke boost zit in het contact dat je met elkaar hebt. Door tijd en aandacht aan elkaar te besteden, blijf je naar elkaar toe groeien en ontstaat er geen afstand.

Bron: Consumed