Labchain verbindt ziekenhuislaboratoria digitaal via blockchain

0
813

Labchain: een wereldprimeur
Labchain, ’s werelds eerste klinische blockchain-device (ontwikkeld met steun van SIDN fonds), is bijna klaar. Labchain verbindt ziekenhuislaboratoria digitaal met elkaar en wisselt labwaarden uit via de blockchain. Er is uitgebreid getest met de verbinding tussen RadboudMC en MUMC en dit voorjaar is de productie een feit! Vanuit de medische wereld, media en marktpartijen is er veel aandacht voor deze toepassing waarmee het versturen van labwaarden via de post kan worden vervangen.

Nu het technische deel rond is, wordt Labchain juridisch onder de loep genomen (onder meer om er zeker van te zijn dat het aan de nieuwe privacyrichtlijnen voldoet). Na juridische goedkeuring, gaat de release in productie en starten er pilots met andere ziekenhuizen. Vijf ziekenhuislabs hebben al aangegeven mee te willen doen!

Ook op het gebied van PR loopt het lekker. De NVKC (Nederlandse Vereniging Klinische Chemie waarin elk ziekenhuis is vertegenwoordigd) heeft over het project gepubliceerd en Binnenkort verschijnen er interviews in LabInsights (het vakblad voor laboratoria) en MobileDoctors.

Bron: SIDNfonds