Martini Ziekenhuis lanceert Formularium-app voor interne medicatierichtlijnen

Array

Het Martini Ziekenhuis Groningen lanceert vandaag de Formularium-app. In de app worden richtlijnen voor het voorschrijven van medicatie eenvoudig vindbaar gemaakt voor artsen en andere zorgverleners. De richtlijnen worden continu bijgewerkt door de ziekenhuisapotheek op basis van relevante literatuur.

Richtlijnen

De app is het digitale vervolg van het fysieke boekje dat eerder door de ziekenhuisapotheek werd gepubliceerd. Het formularium is indicatiegericht opgesteld, wat betekent dat gebruikers relevante richtlijnen op ziektebeeld kunnen terugvinden.

De meerwaarde van de app is dat de inhoud continu actueel wordt gehouden, iets dat met het fysieke boekje niet mogelijk was. De gebruikers kunnen direct vanuit de app feedback geven op de inhoud, zodat de actualiteit en compleetheid van de inhoud wordt gewaarborgd. Bovendien is de inhoud specifiek voor het Martini Ziekenhuis, zodat rekening kan worden gehouden met lokale voorkeursmiddelen en inkoopafspraken.

Het Formularium bestaat uit een mobiele app onder de naam Martini Formularium en een webomgeving voor grote schermen.

Na een succesvolle pilot kan de omgeving nu ook beschikbaar worden gesteld aan andere zorgorganisaties. Deze kunnen een eigen app in hun eigen huisstijl aanvragen, en daarbij kiezen om de richtlijnen van het Martini Ziekenhuis te gebruiken, of op basis hiervan eigen richtlijnen op te stellen.

De app is ontwikkeld in samenwerking met Reconcept, een IT-bedrijf dat zich specialiseert in de zorg.

Meer informatie en een demo van de app zijn te vinden op www.formulariumapp.nl.

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen