Onafhankelijke meldpunt voor ongewenst gedrag op de werkvloer

0
966
Teen Boy and Adult Male Yelling
Melding doen van ongewenst gedrag op de werkvloer mogelijk vanaf juni 2018 via de MeldApp

In samenwerking met de Active Health Group heeft AboutWorkplaceHarassment een smartphone applicatie ontwikkelt die medewerkers de mogelijkheid biedt om ongewenst gedrag zoals agressie/ geweld, pesten, discriminatie of seksuele intimidatie direct te melden bij een onafhankelijke hulpverlening zoals: vertrouwenspersonen, bedrijfsmaatschappelijk werkers of een bedrijfsarts. Daarnaast worden werknemers via deze App geïnformeerd over (on)gewenst gedrag op de werkvloer.

De App

Het algemene veld voorziet de werknemer van informatie over (on)gewenst gedrag en geeft antwoord vragen zoals; wanneer is er sprake van ongewenst gedrag, wanneer moet ik een melding doen, kan ik ook als omstander/getuige een melding doen? Het tweede veld, is de persoonlijke omgeving en beschermd met een pincode. Via dit veld wordt de melding gedaan, vindt contact met de hulpverlener plaats en biedt de mogelijkheid om een logboek bij te houden, met andere woorden het documenteren (bewijslast) van het ongewenste gedrag.

De App is tweeledig, de werkgever neemt via de App een zichtbaar standpunt in tegen ongewenst gedrag op de werkvloer door het geven van informatie en de onafhankelijke meldmogelijkheid. Daarnaast is via de App meetbaar welke vormen van ongewenst gedrag/ incidenten zich waar en wanneer voordoen. Welke van werkgevers gevraagd wordt door de overheid/ arbeidsinspectie en onderdeel is van een effectief PSA-beleid.

Bron: Active Health Group

Vorig artikelSaxenburgh Groep daagt medewerkers uit voor SXB GAMES
Volgend artikelVragenlijsten voor (on)verklaarde lichamelijke klachten voldoen niet
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.