9 september: rondleiding Amsterdam Museum voor slechtziende en blinde bezoekers

Array

Ben je blind of slechtziend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks en biedt geregeld rondleidingen speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. De volgende rondleiding is zondag 9 september om 14.00uur.

Een museum bezoeken is voor mensen met een visuele beperking vaak lastig omdat een museum heel visueel is ingesteld. Er is van alles te zien. Een museum ervaren kan echter ook met andere zintuigen. De geschiedenis van de stad wordt tijdens deze rondleiding door de nieuwe tentoonstelling Wereld-Stad door een museumdocent van Oogtours via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht.

Wereld-Stad

Sinds het begin van de zomer is de nieuwe permanente tentoonstelling Wereld-Stad in het Amsterdam Museum te zien. De afgelopen eeuwen hebben de meest uiteenlopende mensen en culturen hun sporen nagelaten in Amsterdam. Op hun beurt lieten Amsterdammers ook hún sporen achter in de wereld. De tentoonstelling Wereld-Stad laat zien hoe deze interactie tussen Amsterdam en de rest van de wereld de stad heeft gemaakt tot de stad van nu.

Rondleiding Amsterdam Museum

Datum:                Zondag 9 september 2018

Locatie:                 Amsterdam Museum

Tijd:                      14.00 – 15.30 uur

Kosten:                 Gratis, exclusief entree museum

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 10 personen mee.

Rolstoeltoegankelijkheid

Het Amsterdam Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. De rijke geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar ook voor een ingewikkelde route, diverse niveauverschillen en veel trappen. In het gebouw zijn liften die je toegang geven tot de meeste tentoonstellingszalen. Een enkele zaal is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel.

Kim Koopman

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen