Agressie in de zorg verdient nog steeds aandacht

0
997

Vanaf volgende week verschijnt het ‘Handboek Weerbaarheid in de zorg’; omgaan met agressie op de werkvloer, geschreven door Lilian Braaksma (44 jaar, uit Haren GN).

Het Handboek Weerbaarheid in de zorg geeft de lezer inzage in eigen handelen en dat van de cliënt.

Het is een luchtig, snapbaar te lezen handboek met antwoorden op het voorkomen en hoe te handelen bij agressie incidenten in de zorg. Het boek biedt naast een vereenvoudigd theoretisch kader vooral praktische tips, trucs en technieken voor een ieder die werkzaam is in de zorgsector.

Freelance Weerbaarheidstrainer Lilian Braaksma, docent LO en dochter van ouders met een hersenziekte heeft het boek op verzoek van zorgmedewerkers geschreven. Via Van der Helm trainingen geeft ze samen met Erwin van der Helm (eigenaar, vechtsporttrainer en voormalig fysiotherapeut) al jaren weerbaarheidstrainingen aan personeel van zorginstellingen.

In tegenstelling tot reeds bestaande boeken die veelal theoretisch van aard zijn of juist alleen algemene zelfverdedigingstechnieken bieden als het misgaat, is dit handboek vernieuwend in haar praktische herken- en toepasbaarheid.

Ooit werd Erwin van der Helm (41 jaar, uit Groningen) vanuit het geven van vechtsporttrainingen gevraagd of hij ook iets kon met weerbaarheidstrainingen voor personeel dat te maken kreeg met agressie op de werkvloer. ‘Natuurlijk’,  zei hij. Hij kende Lilian Braaksma vanuit de vechtsport en ontwikkelde samen met haar psychofysieke weerbaarheidstrainingen met inmiddels een specialisme in de zorgsector.

Het Handboek Weerbaarheid in de zorg is vanaf 10 juli te verkrijgen.

Vorig artikelPrEP wordt voor een periode van vijf jaar verstrekt
Volgend artikelGeen eindafrekening meer bij oplossen zorgverzekeringsschuld
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.