Wellness badkamer en dakterras verhogen welzijn gasten hospice

Array

Het hospice van de St. Anna Zorggroep heeft op maandag 30 juli haar nieuwe wellness badkamer en vernieuwd dakterras officieel geopend. Bij die gelegenheid heeft het hospice, dat 5 jaar geleden open ging, ook een naam gekregen: Het Baken. Dit staat voor een licht voor veilige navigatie in de laatste levensfase.

Wellness badkamer

De wellness badkamer gaat een belangrijke rol spelen in het complementaire zorgaanbod van het hospice. Mensen kunnen even ontspannen in warm water met hun eigen muziek; dit in een omgeving met fijn licht en heerlijke geuren. De badkamer is gerealiseerd met een gift van Kruisvereniging Geldrop. Het dakterras is opgefleurd met mooie luifels, schermen voor meer privacy en verschillende bloempotten.

Kwaliteit van het leven

Teamleider Anita van Asperdt van het hospice: “De badkamer en het dakterras dragen bij aan het welzijn en comfort van onze gasten. We zijn hier bezig met de kwaliteit van het leven en helpen mensen zich voor te bereiden op de dood. En daar doen we alles voor.”

Hospice Het Baken is onderdeel van St. Anna Zorggroep en is gevestigd aan de Grote Bos 8.

Er is plaats voor 6 gasten. Naast het team van tien gespecialiseerd palliatief verpleegkundigen en een palliatief arts, staan ook zo’n twintig vrijwilligers klaar voor de gasten van Het Baken en hun familie. Voor meer informatie over het hospice: www.ananz.nl/hospice

Bron: St Anna Zorggroep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen