Prinses Margriet aanwezig bij TBC-conferentie

Array

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is op 23 oktober aanwezig in de Ridderzaal bij het centennial dinner, op de vooravond van de 49th Union World Conference on Lung Health. Op 24 oktober spreekt zij bij de opening van de internationale conferentie in het World Forum in Den Haag. Als beschermvrouwe van KNCV Tuberculosefonds is Prinses Margriet nauw verbonden met de strijd tegen TBC. Prinses Akishino van Japan is ook bij beide gelegenheden aanwezig.

1,6 miljoen sterfgevallen per jaar door TBC

Met 1,6 miljoen sterfgevallen per jaar, is tuberculose de dodelijkste infectieziekte ter wereld. De conferentie (24 t/m 27 oktober 2018) brengt zo’n 3.000 TBC-experts uit meer dan 125 landen bijeen. The International Union Against Tuberculosis and Lung Disease is de organisator van de conferentie. De gemeente Den Haag en KNCV Tuberculosefonds zijn local hosts.

Beschermvrouwe KNCV Tuberculosefonds

Prinses Margriet zet zich al sinds 2010 in voor de strijd tegen TBC. Als beschermvrouwe van het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds – het internationale expertisecentrum op dit gebied – trad zij destijds in de voetsporen van haar overgrootmoeder, koningin Emma. De voormalig koningin verloor haar zus Sophie op 15-jarige leeftijd aan tuberculose, destijds volksziekte nummer één in Nederland. Ook koningin Wilhelmina en Juliana verbonden zich als beschermvrouwen aan KNCV Tuberculosefonds, dat dit jaar 115 jaar bestaat.

TBC in Nederland onder controle

In Nederland is tuberculose inmiddels onder controle. Tijdens de 49th Union World Conference is er op 26 oktober speciale aandacht voor de geschiedenis van TBC-bestrijding in Nederland. Dit is in de Community Space van het World Forum en vrij toegankelijk voor iedereen. Voor de TBC-professionals staan op de conferentie onder meer ontwikkelingen op het gebied van multiresistente tuberculose, nieuwe medicijnen, stigmareductie en TBC bij kinderen op het programma.

The Union President’s Centennial Dinner

Tijdens The Union President’s Centennial Dinner op de vooravond van de conferentie spreekt onder andere de Minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins.

FOTOCREDIT: RVD – Anko Stoffels

Bron: KNCV Tuberculosefonds

nnnnnnn

Over KNCV Tuberculosefonds
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen