Zorgpolis vergelijken op een Zorgvergelijker

Array

Vanaf begin november kunnen we zorgverzekeringen weer vergelijken via een zorgvergelijker. Voor 2019 is de gemiddelde nominale premie geraamd op € 1.432 per jaar, en (afgerond) € 119,35 per kalendermaand. Om voor de beste zorgverzekering voor jou te vinden, kan je een zorgvergelijker gebruiken. De zorgverzekeringen in een zorgvergelijker worden vergeleken op verschillen in kwaliteit, dekking en prijs.

Vergoedingen zorgpolis 2019

Je kan op verschillende zaken premie besparen zoals op medicatie. Dit hangt wel af van de zorgverzekeraar waarbij je bent aangesloten of waar je een verzekering voor 2019 wil gaan afsluiten. De zorgverzekering vergoedt alleen geregistreerde geneesmiddelen. Bij de meeste zorgverzekeraars worden alleen de goedkoopste versies van een bepaald geneesmiddel verzekerd. Daarnaast moet je nog kijken hoe groot je eigen bijdrage is, het deel is dat je zelf moet betalen, dit is meestal uitgedrukt in een percentage.

Zorgvergelijker

Hierbij maakt het dus zeker uit hoeveel het geneesmiddel kost. Wanneer het te betalen percentage gelijk blijft, maar de prijs van het medicijn omlaag gaat, daalt de prijs die je zelf moet betalen. Een zorgvergelijker kan je daarbij helpen, om de meest passende zorgverzekeraars voor jouw situatie te vinden. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Een andere factor die je kosten bepaalt is natuurlijk de prijs van de premie van de verzekering. Deze premie wordt bepaald door vele verschillende factoren. Eén daarvan is de prijs van de geneesmiddelen. Een zorgverzekeraar probeert uiteraard winst te maken, dit is makkelijker wanneer de prijs van de medicijnen lager ligt. Aangezien de marges hoger liggen. De premies die je als consument moet betalen zouden dus eventueel omlaag kunnen gaan als de prijs van de geneesmiddelen daalt. Maar ook het eigen risico speelt daarbij een rol en de vrije artsenkeuze.

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering?

Nu je weet waardoor de prijs van een verzekering wordt bepaald, wil je waarschijnlijk ook weten wat de goedkoopste zorgverzekering is. Dit is echter lastig te zeggen, omdat er erg veel verschillende factoren meespelen. Eén van die factoren is het bedrag aan geneesmiddelen dat je vergoed wil hebben. Een andere factor is je leeftijd. In veel gevallen komt een verzekering van ZieZo van het Zilveren Kruis op een relatief lage prijs uit. Daarnaast zijn andere consumenten erg positief over de prijs-kwaliteitverhouding van ZieZo.

Behoefte

Andere verzekeringen waar consumenten erg positief over zijn, zijn: Anderzorg, Univé, Ditzo en Interpolis. Zoals eerder gezegd hangt de beste verzekering erg af van jouw behoeftes. Daarom kun je het beste op een online vergelijkingssite kijken. Hierbij kun je jouw gezondheidssituatie invullen en je behoeften aangeven. Zo zie je snel en gemakkelijk welke verzekering het beste bij je past.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen