Ziekenhuizen bereiden zich voor op opvang patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen & MC Slotervaart

Array
Patiënten Lelystad en Amsterdam kunnen terecht bij Alexander Monro Ziekenhuis en Flevoziekenhuis

Alle vrouwen en mannen met een verwijzing voor een borst(kanker)klacht uit regio Lelystad en Amsterdam Slotervaart, kunnen terecht bij het landelijke en gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ).

Het AMZ is hét landelijke gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Het AMZ staat voor excellente medische zorg & de hoogste patiëntwaardering van Nederland op het gebied van borst(kanker)zorg.

 

Om de continuïteit van zorg te waarborgen kunnen ook borstkankerpatiënten die reeds onder behandeling zijn en acute zorg behoeven zich melden in het Alexander Monro Ziekenhuis. Wij hebben een contactpersoon aangesteld voor een goede inventarisatie en afstemming. Voor het maken van een afspraak kunnen patiënten contact opnemen met het AMZ op 030 72 10 104. Voor meer informatie kunt u terecht op www.alexandermonro.nl.

 

Flevoziekenhuis bereidt zich voor op opvang patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen

Het Flevoziekenhuis bereidt zich met omliggende ziekenhuizen voor op de opvang van patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Het Flevoziekenhuis betreurt de ontstane situatie rond het faillissement en leeft mee met alle patiënten, medewerkers en betrokkenen op wie dit grote impact heeft.

Het Flevoziekenhuis is in nauw overleg met ziekenhuizen in de regio en de zorgverzekeraars met als doel gezamenlijk de ziekenhuiszorg in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk te continueren.

Voor alle patiënten die zich bij het Flevoziekenhuis melden, proberen wij – in goed overleg – een adequate oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk en mogelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat we voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen inzetten. Het Flevoziekenhuis is daarom met spoed op zoek naar extra zorgpersoneel.

Ons uitgangspunt is dat spoedzorg altijd voor gaat. Ook moeten inwoners van Almere kunnen blijven rekenen op de zorg die zij van ons gewend zijn.

Het Flevoziekenhuis heeft voor patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen een speciaal telefoonnummer geopend: 036-868 9704. Het nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen