Nederland eerste land met nul nieuwe hiv-infecties

Array
Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks: ‘Samen naar een doorbraak’  

Tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2018 op vrijdag 23 november a.s. gaan Aidsfonds en Soa Aids Nederland samen met 600 professionals uit het veld aan de slag om een doorbraak te bereiken in de Nederlandse soa- en hiv-bestrijding. Het doel: Nederland als eerste land met nul nieuwe hiv-infecties.

Febe Deug, Manager Programma’s Soa Aids Nederland : “Heel veel mensen blijven dankzij effectieve preventie en zorginspanningen soa- en hiv-vrij. Tegelijkertijd weten we dat groepen mensen in Nederland onnodig een seksueel overdraagbare aandoening krijgen en daar té lang mee door lopen.  Blijvende inzet is nodig om te werken aan een doorbraak om het aantal soa-infecties drastisch te verminderen en Nederland het eerste land te laten zijn waar nul hiv-infecties plaatsvinden.

Nederland naar nul nieuwe hiv-infecties

Zeven deskundigen en het publiek gaan tijdens het congres in debat over ‘the last mile’ om nul nieuwe hiv-infecties te bereiken in Nederland. Er is ruim aandacht voor het gedrag van jongeren onder de 25 en die van mannen die seks hebben met mannen in relatie tot het sneller opsporen van hiv en soa’s.

Het jaarlijkse nationaal congres Soa*Hiv*Seks 2018 wil met interactieve workshops, plenaire sessies en debat bijdragen aan de ontwikkeling van slimme middelen voor soa- en hiv-preventie, succesvolle behandeling en het beter bereiken van de doelgroepen.

Digitale Leerweken

Voor, tijdens en na het congres kunnen professionals, werkzaam in de soa-en hiv-bestrijding, deelnemen aan de Digitale Leerweken. Diverse leermodules worden online gratis aangeboden door Soa Aids Nederland. Een aantal van de online leermodules krijgt extra aandacht op het congres.

Bron: Soa Aids Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen