Innovatiepoli UMC Utrecht en Alexander Monro Ziekenhuis geopend

Array


Integratie zorg, innovatie en wetenschap voor de patiënt.

De week werd de innovatiepoli van het UMC Utrecht en het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) geopend in het AMZ.
Patiënten krijgen op deze innovatiepoli een gesprek met een onderzoeksmedewerker. Deze geeft informatie over wetenschappelijk onderzoek en vraagt toestemming om medische gegevens te mogen gebruiken voor onderzoeksdoeleinden. Daarnaast wordt patiënten gevraagd vragenlijsten in te vullen, onder andere over kwaliteit van leven, vermoeidheid, angst en depressie en werkvermogen. Aan iedereen wordt toestemming gevraagd of ze in de toekomst benaderd mogen worden voor gerandomiseerd (dus op basis van loting) onderzoek, bijvoorbeeld voor een nieuwe innovatieve behandeling of een ondersteunend programma. ‘Op deze manier kunnen we innovaties snel en efficiënt gerandomiseerd evalueren en leren we van iedere patiënt. Dat gebeurt tot op heden heel weinig’, aldus Prof. Dr. Lenny Verkooijen initiator van deze poli.

Innovatiepoli



De innovatiepoli is een initiatief van de wetenschapscommissie van het Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht.
Marjolein de Jong, bestuurder Alexander Monro Ziekenhuis: ‘Het is een unieke kans voor de patiënten om de trefkans om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek structureel te vergroten’. De poli is een pilot en is vooralsnog twee dagen per week geopend.

Bron: Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen