Toezichtstraject Zorg + Geluk afgesloten

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom voor Zorg + Geluk beëindigd. De cliënten zijn overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Het toezichtstraject is daarmee afgesloten.

Dwangsom

Zorg+Geluk was een thuiszorgorganisatie met zes cliënten in Zwolle en omgeving. De inspectie had Zorg + Geluk een aanwijzing gegeven die inhield dat de cliënten moesten worden overgedragen. Dat was niet binnen de afgesproken termijn gebeurd. Daarom legde de inspectie een last onder dwangsom op.

Zorg + Geluk kreeg twee weken om alsnog alle cliënten over te dragen naar een andere zorgaanbieder voor de dwangsom zou worden geïnd. Dat is gebeurd. Daarom wordt de last onder dwangsom niet geïnd.

Zorg + Geluk mag pas weer zorg gaan leveren als de inspectie heeft getoetst of de zorgaanbieder voldoet aan de randvoorwaarden voor goede en veilige zorg.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen