Coaching voor zwangeren, net bevallen moeders en nieuwe ouders

St. Anna Ziekenhuis start coaching voor zwangeren, net bevallen moeders en nieuwe ouders

Met ingang van woensdag 6 februari 2019 biedt Geboortecentrum Anna coaching aan voor zwangeren, net bevallen moeders en nieuwe ouders. De coaching is tijdens de pilot, die duurt t/m mei 2019 kosteloos voor iedereen die op medische indicatie in het ziekenhuis bevalt.

Coachingsgesprekken

Vanwege een toenemende behoefte aan extra ondersteuning naast de medische controles biedt het St. Anna Ziekenhuis deze nieuwe vorm van begeleiding aan. Patiënten kunnen elke woensdag van 17.00 tot 21.00 uur terecht in het St. Anna Ziekenhuis voor de coachingsgesprekken.

De coach, Therese van den Oever, werkt parallel aan het reguliere spreekuur van de gynaecologen en klinisch verloskundigen in het St. Anna Ziekenhuis. De coaching is zowel Nederlandstalig als Engelstalig.

Handvatten

Coaching kan zinvol zijn als er zorgen zijn over de medische indicatie van de zwangerschap, maar ook bij angst voor de bevalling, een traumatische bevallingservaring, sombere gevoelens na de bevalling of wanneer jonge ouders ondersteuning kunnen gebruiken bij de overgang naar dit nieuwe hoofdstuk in hun leven. De coachingsgesprekken zorgen voor inzichten en bieden handvatten die je helpen beter om te gaan met de situatie.

Meer informatie over bevallen in Geboortecentrum Anna op

www.st-anna.nl/geboortecentrumanna

Bron: St Anna ziekenhuis