Bevel voor Stichting Middin, locatie Zorgcentrum Rubroek

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft een bevel opgelegd aan Stichting Middin, locatie Zorgcentrum Rubroek in Rotterdam. Het is inmiddels ook weer opgeheven. Op de locatie was een onveilige situatie ontstaan, doordat cliënten toegang hadden tot verschillende bouwgebieden. Dat is inmiddels opgelost.

Onvoldoende veiligheidsmaatregelen

De locatie wordt verbouwd. De inspectie zag bij een bezoek dat Middin onvoldoende veiligheidsmaatregelen had getroffen om te voorkomen dat cliënten toegang hadden tot het bouwgebied. Daardoor was er gevaar voor de veiligheid en de gezondheid van de cliënten. De tekortkomingen waren dusdanig ernstig, dat er direct maatregelen moesten worden genomen. De inspectie legde daarom op vrijdag 15 februari een bevel op.

Bevel opgeheven

Maandag 18 februari ging de inspectie opnieuw naar de locatie. Toen bleek dat Middin voldoende maatregelen had genomen om het gevaar voor de cliënten weg te nemen. Daarom heeft de inspectie het bevel weer opgeheven.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen