Comfortabel thuis blijven wonen, ook als je ouder wordt

Close-up of happy senior adults

Mensen worden steeds ouder, blijven langer in hun eigen huis wonen en hebben meer zorg nodig. Op de REHAB vakbeurs wordt daarom een speciale marktplaats ingericht met het thema “thuiszorg & verpleging”. Professionele zorgverleners en familieleden kunnen hier terecht voor demonstraties en kunnen kennis maken met producten die helpen om het thuis wonen zo comfortabel mogelijk te maken, voor zowel de bewoners als de verzorgers.

Nieuw

Nieuw in het ondersteunende programma zijn onder andere: het Joint Pavilion Homecare in de praktijk, en de CYBATHLON Arm and Leg Prostheses Series – waarmee bezoekers uit de eerste hand de mogelijkheden van de tentoongestelde innovaties kunnen ervaren. Tevens vindt er een wetenschappelijk symposium over “assistieve en draagbare robots” plaats. 

De vakbeurs vindt plaats van 16 tot 18 mei in het Karlsruhe Trade Fair Centre, waar ongeveer 450 exposanten uit 18 landen hun innovaties presenteren.  Van toegewijde starters tot en met de gevestigde leiders, een breed scala van bedrijven biedt advies over hun nieuwste ontwikkelingen, waaronder rolstoelen, communicatiehulpmiddelen en trapliften.

Vertegenwoordigers van zelfhulpprogramma’s, reisbureaus en onderwijsinstellingen nemen eveneens deel aan de REHAB en leggen uit hoe zij mensen optimaal begeleiden.  De REHAB biedt vele andere marktplaatsen die de nieuwste revalidatieproducten, orthopedische en medische-technologische producten en innovaties voor zorg en therapie aanbieden. Dit uit alle mogelijke gezondheidssectoren. Naast de talrijke lezingen, live demonstraties en discussierondes, worden er ook trainingen aangeboden voor ondersteunende programma’s. De beurs is thematisch verdeeld in tien marktplaatsen voor een snelle oriëntatie en bevorderd interactie tussen bezoekers en exposanten. 

Website: www.rehab-karlsruhe.com

Bron: Duits-Nederlandse Handelskamer