Special Olympics World Games in Abu Dhabi: symbool van inclusie en tolerantie

Nederlandse sporters pakken op 1e dag al goud

De Special Olympics World Games in Abu Dhabi zijn voor Nederland goed van start gegaan. De World Games werden officieel geopend door Zijne Hoogheid Sheik Mohamed Bin Zayed Al Nahyan. Meteen werden al de eerste medailles door Nederlandse sporters behaald.

Goud

De eerste medaille voor Nederland werd uitgereikt aan zwemster Jo-Ann Wijermars op de 400 meter vrije slag in een nieuw PR. En het was meteen goud! Enkele races later zwom Bart Hol naar zilver. Jo-Ann kon het niet geloven, zelfs niet toen ze al achter het ereschavot stond: “Ben ik echt eerste geworden?”

Ook bij het inline skaten hadden de Nederlandse sporters direct een succesvolle dag: Jarno Brunink haalde zilver op de 1000 meter, Marit Kaats brons en René van Diepen werd 4e. Sophie Oud behaalde eveneens een 4e plaats, op de 100 meter.

“Our hearts are big enough to hold everyone” 

De openingsceremonie stond in het teken van inclusie en tolerantie. De 7.500 sporters en 2.500 coaches uit meer dan 190 landen namen deel aan de atletenparade. De officiële World Games Abu Dhabi song ‘Right Where I’m Supposed To Be’ werd door lokale artiesten samen met een aantal topartiesten uitgevoerd: Ryan Tedder, leadzanger van de OneRepublic, en Quincy Jones componeerden de muziek. Avril Lavigne en Luis Fonsi, Tamer Hosny (topartiest in Egypte en de Arabische wereld) en Syrisch superster Assala Nasri voerden de song uit. Voor de Nederlandse sporters was de ceremonie indrukwekkend: “Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt!”

Eén van de sprekers was Dr Timothy Shriver, voorzitter van Special Olympics. De vlam ‘Flame of Hope’ werd binnen gebracht door atleten van zeven continenten en vertegenwoordigers van Torch Run. Met een spetterend vuurwerk tot besluit waren de World Games officieel geopend. 

De komende dagen komen alle 64 Nederlandse sporters in actie. Benieuwd naar het programma? Bekijk het hier per sport/sporter https://www.abudhabi2019.org/delegation/so-netherlands


Publiciteit is nodig 


Op 22 maart landt de ploeg weer op Schiphol hopelijk vol met zelfvertrouwen én medailles. De voorbereiding en het vertrek van #SOTeamNL2019 hebben gelukkig al heel veel aandacht en mooie publiciteit gekregen. Deze atleten verdienen ook tijdens de #WorldGamesAD en bij terugkomst onze aandacht. Kunnen wij op jouw steun rekenen? Wij helpen je daar graag bij: Rachel Volle bijgenaamd Roman-Richardson, T 06 1334 0167, E [email protected] of Renee de Roon, T 06 3019 0647, E [email protected].


Be a Fan of Special Olympics Team NL! 

World Games 2019


Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers zijn de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019. De 64 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Special Olympics


Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en event partners Coca Cola Nederland, Stamhuis & Kerry Group.  

Foto: Rachelle Fotografie Gouden medaille winnaar Jo Anne

Bron: Special Olympics Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen