Huisarts Norbert van der Hurk is de Leefstijlarts van het jaar 2019

0
1039

Huisarts Norbert van den Hurk is leefstijlarts van het jaar 2019 geworden. Voorzitter Tamara de Weijer van de Vereniging Arts en Leefstijl heeft dit bekendgemaakt tijdens het Arts en Leefstijl Congres in Utrecht. Van den Hurk is huisarts in Leende en mede-initiatiefnemer van het project GezondDorp, dat inwoners stimuleert om gezond te leven.

Het is de eerste keer dat de verkiezing plaatsvond, op initiatief van de Vereniging Arts en Leefstijl. De vereniging maakt zich hard voor een focus op leefstijl als medicijn. Patiënten, artsen en zorgprofessionals hebben tientallen artsen voorgedragen voor de verkiezing, daarvan koos het bestuur van Arts en Leefstijl uiteindelijk tien artsen waarop gestemd kon worden. Meer dan vierduizend mensen uit de zorg hebben vervolgens hun stem uitgebracht.

De meeste stemmen gingen naar Norbert van den Hurk, die sinds 2011 huisarts is in het Brabantse Leende. Niet alleen in zijn werk als huisarts maakt hij zich hard voor leefstijl als middel om de gezondheid van zijn patiënten te bevorderen, maar ook als betrokkene bij GezondDorp. In dit project streeft hij samen met onder andere sportarts Hans van der Kuijk naar een samenleving waarin de bewoners op een vitale manier oud worden, door mensen te stimuleren om onder andere gezond en koolhydraatarm te eten.

Onder de artsen die genomineerd waren voor de titel leefstijlarts van het jaar, bevonden zich, onder andere, vrij bekende namen als diabetoloog Hanno Pijl van het Leids Universitair Medisch Centrum en psychiater Rogier Hoenders van Lentis, maar ook relatief onbekenden zoals orthomoleculair arts en gynaecoloog Barbara Havenith, die de derde plek behaalde en huisarts Jon Brouwers van Bakkeveen die als tweede eindigde.

Vorig artikelSjaak Bral wordt ambassadeur Onbeperkt070-prijs
Volgend artikel‘Minister Bruins miskent zijn nieuwe verantwoordelijkheid voor aanpak tijgermug’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.