Voorlichting Huidkanker: 1 op de vijf Nederlanders krijgt

0
916

Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker
Laat u voorlichten als uw huid u lief is

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland. Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker, per jaar treft het 45.000 Nederlanders. In veel gevallen is huidkanker goed te voorkomen. Daarom biedt Saxenburgh inwoners de mogelijkheid zich te laten informeren op 27 en 28 mei en 3 juni.

Doordat we met z’n allen steeds ouder worden en meer zonnige vakantiebestemmingen bezoeken of door werk of hobby veel in de zon zijn, staan we langer blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen. Mede daardoor neemt het aantal mensen in Nederland met kanker in de huid ieder jaar toe. Tussen 2001 en 2011 verdubbelde het aantal mensen dat jaarlijks de diagnose huidkanker kreeg.

Met de zomer en zon in aantocht biedt Saxenburgh als medisch en zorgnetwerk in de regio Hardenberg, Ommen en Coevorden inwoners voorlichting om huidkanker te voorkomen. Op maandag 27 en dinsdag 28 mei is er van 9.00-16.00 uur een informatiestand in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Om vragen te beantwoorden is regieverpleegkundige Ina Kosse aanwezig bij de stand op maandag 27 mei van 10.00-11.00 uur en op dinsdag 28 mei van 14.00-15.00 uur. Dermatoloog dr. Tineke van Dalen geeft samen met Erik van den Berg, huisarts in Ommen en voorzitter van het Vechtgenotenhuis. een voorlichting over de soorten huidkanker, risicofactoren, behandelmogelijkheden en preventie op maandag 3 juni van 20.00-22.00 uur in het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Informatie over huidkanker


Informatiestand in de hal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, Jan Weitkamplaan 4a Hardenberg:
– 27 mei van 9.00-16.00 uur, regieverpleegkundige Ina Kosse is aanwezig van 10.00- 11.00 uur.
– 28 mei van 9.00-16.00 uur, regieverpleegkundige Ina Kosse is aanwezig van 14.00 -15.00 uur.

Voorlichting door dermatoloog dr. Tineke van Dalen en huisarts Erik van den Berg,
– 3 juni van 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
 in het Vechtgenotenhuis, Ommen Beerzerweg 5d Ommen.
Voor deze voorlichting kunt u zich aanmelden via bit.ly/voorlichting_huidkanker

Vorig artikel‘Zie wie ik aan ‘t worden ben’ en ontmoet de AlzheimerFluisteraars in de OBA
Volgend artikelGoede resultaten in eerste jaar van Liesbreuk Centrum Zuid
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.