Aanwijzing voor Olcea beëindigd

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing voor Olcea Nieuwe Zorglandschap bv beëindigd. De reden hiervoor is dat Olcea per 1 augustus is gestopt met het leveren van zorg en dagbesteding. Olcea leverde thuiszorg in Hengelo en Enschede en had in beide steden een locatie voor dagbesteding.

Wat is er aan de hand

Olcea kreeg een aanwijzing omdat de inspectie geen vertrouwen had in de aansturing van Olcea. Ook was de cliëntveiligheid bij Olcea in het geding doordat de kwaliteit van zorg tekortschoot.

Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorginstelling dwingt de zorg te verbeteren. Voordat de inspectie deze maatregel nam, stond Olcea langdurig onder verscherpt toezicht. Nu Olcea geen zorg meer verleent, beëindigt de inspectie het aanwijzingstraject.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen