EPD Ziekenhuis Rivierenland is live


Jan Willem  Haan (namens de patiënten), Jan Meeuse (namens de artsen), René van Blitterswijk  (namens de verpleegkundigen) en Janneke Weiman (projectleider) hebben vanmiddag om 12 uur met een ferme slag op de knop het nieuwe EPD in gebruik genomen in Ziekenhuis Rivierenland. Daarmee is HiX, het nieuwe elektronisch patiëntendossier een feit.

Hiermee zet het ziekenhuis in op meer efficiëntie, veiligheid en een nog betere samenwerking met patiënten en andere zorgaanbieders. Die verandering voltrekt zich voor een groot deel achter de schermen, maar ook patiënten gaan er iets van merken. Zo kunnen zij straks thuis online hun dossier inzien en komen er aanmeldzuilen in de hal waar zij zich melden voor hun afspraak.

In het ziekenhuis is tot vandaag met meerdere EPD-deelsystemen gewerkt. Die zijn vervangen door HiX, een geïntegreerd systeem dat moet leiden tot meer efficiency, veiligheid en een nog betere samenwerking met patiënten en andere zorgaanbieders. Bestuurder Marc Hendriks: “Het systeem stelt ons in staat om administratieve taken efficiënter uit te voeren. Dat betekent meer tijd voor handen aan het bed. En voor patiënten betekent het dat zij straks informatie kunnen uitwisselen  met het ziekenhuis via een beveiligde internetsite.”

Aanmeldzuil


Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland melden zich vanaf nu voor hun afspraak bij aanmeldzuilen in de hal. De zuil controleert de identiteit van de patiënt door zijn of haar identiteitsbewijs te scannen. De eerste weken staan er vrijwilligers klaar om daarbij te helpen.  De aanmeldzuil print vervolgens de tijd en plaats van de afspraak voor de patiënt.

Ook nieuw is de komst van MijnZR, het patiëntenportaal. Daarin kunnen patiënten vanaf vandaag thuis hun medische gegevens bekijken. Denk daarbij aan een overzicht van afspraken, uitslagen en brieven. Ook kunnen patiënten communiceren met hun arts, een afspraak wijzigen of herhaalmedicatie aanvragen.  Om in te loggen is computer, DigiD met sms-verificatie en een mobiele telefoon nodig.

Bron: Ziekenhuis Rivierenland