Lancering GOED GEVOED

Array

‘GOED GEVOED’; een boek over de preventieve rol die voeding speelt in het stimuleren van een gezonder Nederland, maar ook een boek waaraan honderden ondernemers, managers, wetenschappers, zorgprofessionals en beleidsmakers de afgelopen drie jaar meegewerkt hebben. Naast de beschouwingen over de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan en de persoonlijke dromen van bijzondere Nederlanders, worden vijf bouwstenen beschreven die bijdragen aan een nieuwe eetcultuur en een gezondere voedselomgeving.

GOED GEVOED

“An apple a day, keeps the doctor away.” Simpeler laat de relatie tussen onze gezondheid en voeding zich niet uitdrukken. In onze moderne samenleving ligt het echter aanzienlijk ingewikkelder. In GOED GEVOED gaan Irene Mommers en Michel van Schaik in op de preventieve rol die voeding kan spelen in het stimuleren van een gezonder Nederland. En dat is hard nodig in ons land waar het overgrote deel van de bevolking de gestelde dagelijkse voeding-, beweeg- en slaapnormen niet haalt. In een tiental beschouwingen tonen zij hoe voeding in iedere levensfase kan bijdragen aan gezondheid en welke uitdagingen er zijn. Met innovatiekaarten tonen ze nieuwe oplossingen op dit grote maatschappelijke vraagstuk. Aanvullend beschrijven meer dan vijftig experts en professionals hun persoonlijke droom over een gezonde toekomst. Afsluitend worden vijf bouwstenen gepresenteerd die bijdragen aan een nieuwe eetcultuur en een gezonde voedselomgeving ten behoeve van een goed gevoed en gezonder Nederland. De auteurs pleiten voor:

•          Gezonde ruimtes: naar een gezond voedselaanbod in de publieke ruimte;

•          Gezonde lunch: naar een groenterijke en relaxte lunchcultuur;

•          Gezonde gewoonten: naar een brede ondersteuning bij gedragsverandering;

•          Gezonde relaties: naar een warme sociale inbedding;

•          Gezonde zorg: naar voeding als startpunt van behandeling bij ziekte.

Het eerste exemplaar is uitgereikt aan de staatssecretaris Blokhuis, die eind 2018 het Nationaal Preventieakkoord uitbracht. Volgens Blokhuis is de publicatie een hele mooie bijdrage in ons denken naar een gezonder Nederland. Hij geeft aan graag het gesprek te willen blijven voeren met betrokkenen op dit thema om samen de gezonde keuze makkelijker te maken.

Jaap Seidell over ‘Goed Gevoed’

‘‘In dit boek hebben de auteurs een waardevolle staalkaart bij elkaar gebracht van ervaringen en inzichten van experts uit de praktijk van het bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Daarnaast zijn die inzichten vertaald in vijf bouwstenen op weg naar een gezonder Nederland en worden praktische interventies aangereikt. Wat mij betreft verplichte kost voor de dromers, doeners en denkers die zich inzetten voor een gezondere samenleving!’’

Bron: Diagnose Voeding & Gezondheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen