291 Patiënten Amphia verhuisd naar nieuw ziekenhuis

Array

291 patiënten zijn vrijdag 29 november 2019 veilig overgebracht naar hun kamers in het nieuwe ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Vanmorgen 8.00 uur werd het startsein gegeven voor de patiëntverhuizing. Op ditzelfde tijdstip werd ook de spoedzorg op de nieuwe locatie in gebruik genomen. Vanaf twee locaties werden patiënten verhuisd: vanaf Langendijk via speciaal medisch ingericht vervoer en vanaf de bestaande bouw Molengracht via de gloednieuwe ondergrondse gang. Al snel na de aftrap arriveerde de eerste patiënt, Floor van 1,5 jaar, met haar vader in het nieuwe ziekenhuis.

Rond 17.00 uur lagen alle patiënten in hun nieuwe eenpersoonskamer en waren de verpleegafdelingen in de nieuwbouw operationeel. Ook de nieuwe Spoedeisende Hulp, de Huisartsenpost en verloskundige zorg zijn inmiddels in bedrijf. Morgen 30 november staat er nog een verhuisdag gepland: die van de poliklinieken. Vanaf maandag 2 december gaan de poliklinieken in het nieuwe ziekenhuis open. We zijn verheugd dat de eerste baby’s al geboren zijn in het nieuwe ziekenhuis.

Bijzondere dag voor de kinderafdeling Amphia

Speciale aandacht ging uit naar alle kinderen en zuigelingen die vandaag van Langendijk naar Molengracht verhuisden. Het speciaal vervoer was voor de kinderen extra versierd met allerlei kleurplaten die ze vooraf zelf hadden kunnen maken. Op hun nieuwe kamers wachtte hen een warm welkom met knuffelberen en CliniClowns.

Om 11.00 uur is de eerste baby in de nieuwe locatie geboren. Op Langendijk hebben we afscheid genomen van een jarenlange traditie aan bevallingen. De laatste baby werd daar om 08:10 uur geboren. Beide baby’s maken het goed.

Verhuizen met een lach

De lange en precieze voorbereiding betaalde zich vandaag terug. Amphia medewerkers hielpen enthousiast mee met verhuizen. Eerste prioriteit voor iedereen was het goed verhuizen van de patiënten. Maar ook dozen en rolcontainers gingen de hele dag heen en weer. De sfeer zat er goed in en verhuizen vond plaats vol trots en met een lach. 

Prettige samenwerking met ketenpartners

Behalve kinderen waren er ook mensen op leeftijd die hun oude kamer voor een nieuwe kamer moesten verwisselen. Vooral kwetsbare ouderen, die vervolgzorg nodig hebben in bijvoorbeeld een verpleeghuis, wilden we niet twee keer op korte termijn verhuizen. Diverse ketenpartners hebben op verzoek van Amphia de wachttijd opgeheven en tijdelijk extra capaciteit voor zo’n 20 patiënten vrijgemaakt.

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen