NU’91 start landelijk coördinatiepunt voor (oud-)zorgprofessionals die kunnen bijspringen tijdens coronacrisis

Array

NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, is gisteravond gestart met een landelijk coördinatiepunt voor zorgprofessionals. Door het coronavirus dreigt de zorg overbelast te raken. De beroepsorganisatie kreeg afgelopen week al veel berichten binnen van mensen met een zorgachtergrond die graag hun steentje willen bijdragen. Inmiddels hebben al ruim drieduizend personen zich aangemeld.

Iedereen met zorgachtergrond

Stella Salden, voorzitter NU’91: “De afgelopen dagen hoorden we vaak dat mensen willen helpen, maar niet weten hoe ze zich hiervoor kunnen aanmelden. Naar aanleiding daarvan hebben we besloten om direct actie te ondernemen. Zo willen we iedereen, met een zorgachtergrond en die wil helpen tijdens de coronacrisis, in kaart brengen. Op die manier hopen we vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Zodra de nood aan de man is, hebben we dan een database beschikbaar met extra zorgverleners. We zijn ontzettend blij om te zien dat dit initiatief massaal wordt ondersteund.”

Met en zonder BIG-registratie

Onder de aanmeldingen zie je veel gepensioneerde verpleegkundigen en verzorgenden, oud-zorgverleners, verpleegkundigen die hun BIG-registratie niet meer hebben of studenten op de zorgopleidingen. Enkele medewerkers van NU’91 met een verpleegkundige achtergrond, hebben zich inmiddels ook ingeschreven. De beroepsvereniging zal hier later vandaag met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in overleg gaan. Inmiddels hebben werkgevers ook overleg gehad met NU’91 en te kennen gegeven dat ze graag hieraan willen meewerken. Iedereen die zich wil aanmelden voor het Landelijk Coördinatiepunt Zorgprofessionals, kan dit hier doen.

Bron: NU’91

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen