ANT roept tandartsen en praktijkhouders, die failliet dreigen te gaan doordat financiële steunmaatregelen te laat of te gebrekkig zijn, op om zich te melden bij de NZa

0
739

Belangrijke oproep aan alle tandartsen

De ANT roept tandartsen en praktijkhouders die failliet dreigen te gaan doordat financiële steunmaatregelen te laat of te gebrekkig zijn op, om dit te melden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Door de coronacrisis heeft vrijwel de hele mondzorgsector te kampen met een omzetdaling van 95% of meer. Dit terwijl alle vaste kosten gewoon doorgaan. Steeds meer leden melden zich bij de ANT met de vrees dat ze binnen enkele weken failliet gaan zonder steunpakket. De ANT maakt zich daarom hard voor een stevig pakket financiële noodmaatregelen voor de mondzorgsector.

Toegankelijkheid en beschikbaarheid mondzorg

Daarbij is het belangrijk dat een instantie zoals de NZa, die toeziet op de toegankelijkheid en beschikbaarheid van de mondzorg in Nederland, ook op de hoogte is van de ernst van de situatie. Als praktijken door de coronacrisis op grote schaal moeten sluiten bij gebrek aan financiële steun, dan komt de beschikbaarheid van de mondzorg in gevaar.

De ANT vraagt daarom tandartsen de NZa te informeren over de gevolgen voor uw praktijk. Doe dat kort en krachtig en verwoord uw punten in korte zakelijke bewoordingen. Van belang is aan te geven hoeveel patiënten u bedient en op welke termijn u voorziet dat deze zorg weg gaat vallen omdat u uw praktijk zult moeten sluiten als u niet langer aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen.

U kunt deze melding het beste doen via dit webformulier (selecteer ‘anders’ als optie) of via info@nza.nl.

Bron: ANT

Vorig artikel1022 Nederlanders met COVID-19 op IC
Volgend artikel3.000 bedden in McCormick Place voor coronapatiënten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.