Technische briefing vaste Kamercommissie VWS Jaap van Dissel (RIVM)

0
1108

De Tweede Kamer voert vandaag een plenair debat over de ontwikkelingen rond het coronavirus. ‘s Ochtends geeft het RIVM de Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. U vindt hier de powerpointpresentatie van het RIVM.

De technische briefing, verzorgd door Jaap van Dissel, directeur Infectieziektenbestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), is van 9.30 tot 12.00 uur. 

Powerpointpresentatie van Jaap van Dissel 7 mei 2020

Vanaf 14.00 uur debatteert de Tweede Kamer in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Hierbij zijn minister-president Rutte en minister de Jonge aanwezig. 

Spelregels: aangescherpte hygiënemaatregelen, afstand houden

De Tweede Kamer heeft spelregels opgesteld om tijdens de debatten die zij nog fysiek voert, de maatregelen na te leven die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De debatten kunnen er daardoor anders uitzien dan gebruikelijk. Zo wordt het meubilair en gebruikt materiaal tijdens en na de debatten extra schoongemaakt. Ook zijn voor interrupties alleen de twee microfoons aan de uiteinden van het interruptieblok ingeschakeld, in plaats van alle vier. 

Terugblik naar debatten en technische briefings over COVID-19

Bron: Rijksoverheid