Coronavirus vraagt om drastische aanpassingen werkplekhygiëne

0
1619
Bills and receipts by laptop

Om besmetting met het coronavirus te voorkomen zijn ingrijpende aanpassingen van de schoonmaakwerkzaamheden op de werkvloer vereist. Terwijl organisaties bezig zijn met het hervatten van de werkzaamheden op kantoor, ontstaat de vraag of het wel veilig genoeg is om terug te keren naar een werkplek waar veel verschillende mensen samenkomen. Om die reden verlangen steeds meer organisaties een gerichte aanpak in kantoorschoonmaak met meer nadruk op dieptereiniging van de werkplek. Onderzoek toont aan dat een virus op een veelgebruikt oppervlak zoals een deurklink of tafel 40 tot 60% van de aanwezige medewerkers in een werkomgeving binnen twee tot vier uur kan infecteren met dat virus.

Alleen terug naar kantoor met hogere hygiënestandaarden 

Organisaties moeten de fysieke relatie tussen mensen en hun werkomgeving opnieuw opbouwen. Dat kan alleen als er hogere hygiënestandaarden worden gehanteerd in die werkomgeving. De schoonmaak moet zich richten op oppervlakken die veel en vaak door de handen van veel verschillende personen worden aangeraakt. Houdt deze oppervlakten vrij van micro-organismen en test dit regelmatig.

Vorig artikelMedicom-huisartsen met MijnGezondheid.net (MGn) klaar voor online inzage
Volgend artikelNieuw inzicht in afweer tegen corona
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.