Webinar Opioïden voor FTO-voorbereiders

0
678

Het IVM start dit najaar met nieuwe webinars over onderwerpen voor het FTO. Het eerste webinar is op woensdag 28 oktober om 20.00 uur en heeft als thema Opioïden. Gastspreker deze avond is Peter Vossenberg, verslavingsarts KNMG en voorzitter van Vereniging Verslavingsgeneeskunde Nederland. Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het voorkómen van onnodig langdurig gebruik – Anke Lambooij (IVM)
  • Afbouwen opioïden – Peter Vossenberg
  • Beschikbare werkmaterialen voor in het FTO – Marjorie Nelissen (IVM).

Reserveer de datum in je agenda!

Voor wie: Apothekers, Huisartsen, Apotheekhoudende huisartsen

In de sectoren: Huisartsenpraktijk, Apotheek, Apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Duur: 1 uur

Kosten: Gratis

Beschikbare data

woensdag 28 oktober 2020, online, 20.00 -21.00 uur, IVM Online Webinar Opioïden voor FTO-voorbereiders Aantal deelnemers: Gratis

Het aantal gebruikers en de duur van het gebruik van opioïden is de afgelopen tien jaar sterk gestegen, ondanks terughoudend beleid in de NHG-Standaard Pijn (2018). Het aantal gebruikers van oxycodon is in de afgelopen tien jaar vervijfvoudigd. Ook steeg het aantal ziekenhuisopnames en doden door een overdosis. Deze ontwikkeling is verontrustend. Aandacht voor gepast gebruik van sterkwerkende opioïden – ook in het FTO – is daarom belangrijk.

Vorig artikelSpeciale editie Last Man Standing
Volgend artikelMediq kondigt voornemen tot overname Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek aan
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.