Payal Balraadjsing: Infecties na implantatie van een biomateriaal

0
451


Medische hulpmiddelen zoals implantaten, katheters en kunsthartkleppen, ook aangeduid als biomaterialen, zijn niet meer weg te denken in de moderne geneeskunde. Ondanks de voordelen hiervan, zijn infecties na implantatie een probleem. De biomateriaal-geassocieerde infecties (BAI) worden vaak veroorzaakt door Staphylococcus aureus en Staphylococcus epidermidis.
De ziekte kan ontstaan door lokale verstoring van de afweer tegen bacteriën in de aanwezigheid van het biomateriaal. Balraadjsing probeerde meer inzicht te krijgen in de activatie en regulatie van witte bloedcellen van het immuunsysteem tegen de twee bacteriën, en welke invloed biomateriaal daar op heeft.


Hij toont aan dat de Staphylococcus aureus bacteriën een sterkere ontstekingsreactie geven van dendritische cellen en T-cellen dan Staphylococcus epidermidis. Twee soorten biomaterialen beïnvloeden de ontstekingsreactie van dendritische cellen. De promovendus laat zien bepaalde poreuze biomaterialen niet verhinderen dat Staphylococcus aureus-bacteriën het biomateriaal bereiken. Ook vermoedt hij dat bacteriën op de huid een infectiebron zijn van infecties met een katheter.
The Interplay Between Staphylococci, Biomaterials and Host Immunity in Biomaterial-Associated Infection

Vorig artikelRobin Temming: Meer zicht op afweerstof immunoglobuline
Volgend artikelInge de Krijger: Repareren van schade aan DNA
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.