Briefing en hoorzitting over het coronavirus Tweede Kamer

0
524

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert op dinsdag 23 februari vanaf 10.00 uur een technische briefing. Centraal staat een draaiboek voor triage op basis van niet-medische overwegingen voor opname op de Intensive Care (IC). U vindt de powerpointpresentatie in dit bericht. De commissie houdt op dezelfde dag vanaf 14.00 uur een hoorzitting. Hierin spreken de Kamerleden met deskundigen over het herstelbeleid voor Nederland. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.

Technische briefing: draaiboek triage IC-opname

Kamerleden spreken tijdens de technische briefing met experts over het draaiboek Triage op basis van niet-medische overwegingen voor IC-opname ten tijde van fase 3 in de COVID-19 pandemie. Dit draaiboek is opgesteld voor de situatie waarin de landelijke IC-capaciteit zodanig tekortschiet dat op basis van niet-medische criteria een selectie moet worden gemaakt tussen patiënten die wel of geen IC-zorg krijgen.

Presentatie de heer Jaap van Dissel (directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM)

de_heer_Jaap_van_Dissel_directeur_van_het_Centrum_voor_Infectieziektebestrijding_van_het_RIVM1

Presentatie de heer Jaap van Delden (programmadirecteur vaccinatie COVID-19 bij het RIVM) Convocatie commissieactiviteit

Presentatie_de_heer_Jaap_van_Delden_programmadirecteur_vaccinatie_COVID-19_bij_het_RIVM1

De briefing wordt verzorgd door:

  • René Héman, voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG)
  • Peter Paul van Benthem, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en KNO-arts
  • Marina Eckenhausen, inspecteur-generaal van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)
  • Ilse van Stijn, vice-voorzitter taskforce Acute Infectiologische bedreigingen van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) en intensivist
  • Martine de Vries, hoogleraar Normatieve aspecten van de geneeskunde en kinderarts
  • Robert Sie, vice-voorzitter Federatie Medisch Specialisten en anesthesioloog

Hoorzitting: het herstelbeleid voor Nederland

Tijdens de hoorzitting staat het herstelbeleid voor Nederland centraal. Op de agenda staat onder meer het onlangs verschenen briefadvies Een doorstart van de samenleving waarin drie planbureaus wijzen op de ingrijpende gevolgen van de coronapandemie voor de samenleving als geheel. In het advies wordt gepleit om zo snel mogelijk te starten met een samenhangend herstelbeleid. Ook wordt er verwezen naar de Denktank Coronacrisis die al eerder het opstellen van een herstelagenda adviseerde.

Sprekers tijdens de hoorzitting:

  • Mariëtte Hamer, voorzitter Sociaal-Economische Raad (SER) en voorzitter Denktank Coronacrisis
  • Pieter Hasekamp, directeur het Centraal Planbureau (CPB)
  • Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP)
  • Hans Mommaas, directeur Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)

Bron: Tweede Kamer

Vorig artikel30 miljoen EU-subsidie voor klinisch onderzoek naar infectieziekten
Volgend artikel‘Ook van kwetsbaren mag je solidariteit verwachten’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.