Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis selecteert uPerform voor het verschaffen van in-applicatie training voor hun EPD

uPerform ondersteunt de hybride leerstrategie van zorgorganisaties met digitale training en ondersteuning die beschikbaar is voor het volledige klinische personeelsbestand, via integratie met Epic

Het in Tilburg en Waalwijk gevestigde Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) adopteert een nieuw digitaal trainingsplatform. Dit helpt klinisch personeel bij het optimaliseren van het gebruik van haar elektronisch patiëntendossier (EPD) -systeem, Epic®. De zorgorganisatie rolt het uPerform-platform van ANCILE Solutions uit na een succesvolle afronding van een initieel project in 2020.

ETZ is een vooraanstaand topklinisch opleidingsziekenhuis en traumacentrum dat acute zorg biedt aan inwoners van de regio Midden-Brabant en daarbuiten. Als een van de grootste ziekenhuizen van Nederland met meer dan 6.500 medewerkers, zocht ETZ een vernieuwende trainingsmethode om zorgpersoneel nog beter op te leiden in het gebruik van het EPD. In 2020 presenteerde de organisatie een nieuwe visie voor haar klinische onderwijsprogramma: een hybride aanpak die ‘on-the-job’-assistentie biedt die tegemoetkomt aan verschillende leerstijlen en voorkeuren. In december 2020 koos ETZ uPerform als haar digitale trainingsplatform om haar voltallig klinische personeel te voorzien van on-demand training en voortdurende ondersteuning voor haar Epic EPD-systeem.

Judith van Gerven Biermann, coördinator van de EPD Academie, vertelt: “We zien ongelooflijk veel voordelen in het gebruik van uPerform. Het sluit naadloos aan bij de visie die wij als EPD Academie (en het algehele Leerhuis) hebben, waarbij we uitgaan van hybride leren. Eenieder leert op zijn of haar eigen manier en moet kunnen kiezen uit meerdere mogelijkheden om de aangeboden leerstof tot zich te nemen. Werkplekleren is een van onze voornaamste pijlers. Wij zien daarom grote voordelen in de in-applicatie help. Wij denken dat onze zorg professionals door middel van deze ondersteuning veiliger, sneller en prettiger kunnen werken. Hulp is ‘only one click away’. Daarmee hopen we ook onze EPD-coaches, servicedesk en applicatiedeskundigen te ontlasten.”

“We hebben tijdens het project gezien dat e-learnings en tipsheets op eenvoudige wijze te maken zijn en dit is een groot voordeel ten opzichte van de huidige manier van aanmaken van de content.”

ETZ sluit zich als eerste Europese zorginstelling aan bij 20 toonaangevende ziekenhuissystemen in de Verenigde Staten die uPerform al gebruiken. “We zijn vereerd dat ETZ ons vertrouwt om haar digitale leerprogramma te ondersteunen en kijken uit naar een nauwe en succesvolle samenwerking in de komende jaren”, zegt Harm Mescher, Vice-President EMEA / APJ bij ANCILE Solutions. “Dit project was onze eerste stap in de introductie van het succesvolle uPerform platform voor gezondheidssystemen in Europa”.

uPerform stelt zorgverleners in staat hun digitale volwassenheid naar een hoger niveau te tillen door clinici snel en eenvoudig toegang te bieden tot educatief materiaal van hoge kwaliteit binnen de workflow, waardoor de gebruikersvaardigheid en tevredenheid toenemen. Op rollen gebaseerd, in-applicatie leren op het zorgpunt verbetert de on-boarding, vermindert de tijd die in het EPD systeem wordt doorgebracht door training te versterken en vermindert de tijd die aan traditionele training wordt besteed. Onderwijsteams profiteren van een volledig platform voor de ontwikkeling, het beheer en de distributie van leerinhoud dat de operationele efficiëntie verhoogt en de opleidingskosten verlaagt.

Voor meer informatie over uPerform of ANCILE Solutions, ga naar https://www.ancile.com.

Over het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ)

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is een topklinisch ziekenhuis en traumacentrum. Met drie locaties in Tilburg en Waalwijk is ETZ hét ziekenhuis voor alle inwoners van de regio Midden-Brabant, maar ook (ver) daarbuiten. Wij gaan in gesprek met patiënten over wat zij voelen, denken en vinden. ‘Oog voor jou’ noemen we dat. Zo helpen we patiënten om samen met hun specialist de best passende behandeling te kiezen. Op deze wijze leveren wij onze patiënten zorg die Buitengewoon is. Het ETZ is een van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland, met zo’n 6.500 medewerkers. In het ETZ word je gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. We leren elke dag en verbeteren continu onze zorg aan de patiënt en de manier waarop we werken.

Bron: http://www.etz.nl/ & ANCILE Solutions

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen