Twee coronapatiënten in Maastricht UMC+ overleden als gevolg van een stroomstoring

Op zaterdag 17 juni werd het logo van het Maastricht UMC+ bevestigd boven de hoofdingang van het hoofdgebouw.
Op zaterdag 17 juni werd het logo van het Maastricht UMC+ bevestigd boven de hoofdingang van het hoofdgebouw.

In de nacht van de donderdag 29 april op vrijdag 30 april heeft er een stroomstoring plaats gevonden op een verpleegafdeling van het Maastricht UMC+. Daardoor viel medische apparatuur uit, waaronder een zogeheten Optiflow waarmee extra zuurstof wordt toegediend. Volgend op de uitval van deze voorziening is de toestand van twee ernstig zieke coronapatiënten verslechterd. Zeker twee patiënten kregen als gevolg hiervan te maken met een storing in de zuurstoftoediening. Het zou gaan om een 76-jarige Maastrichtenaar. Het slachtoffer overleed diezelfde nacht nog. Een man van 67, eveneens uit Maastricht, overleed zaterdagmiddag. Uiteindelijk zijn beide patiënten overleden. Het Maastricht UMC+ betreurt dit zeer en leven mee met de nabestaanden van de patiënten. Zij krijgen hulp aangeboden bij het verwerken van dit verlies.

Hoe de stroomstoring heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Dit is een ernstig incident in de patiëntenzorg en er is direct een onderzoek gestart om de feiten en omstandigheden duidelijk te krijgen. Er wordt melding gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Alles wordt in het werk gesteld om herhaling te voorkomen. In verband met het onderzoek en de privacy van patiënten kunnen wij op dit moment verder geen inhoudelijke mededelingen doen over het incident.

Vorig artikelAfkicken van drugs: ontwenningsverschijnselen en meer
Volgend artikel‘Nederland heeft goud in handen met ‘Made in Holland’-medicijnen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.