Gratis coronatest en covid-verklaring voor noodzakelijk grensverkeer naar Duitsland

Gratis coronatesten en covid-verklaring voor noodzakelijk grensverkeer naar Duitsland

Nederlandse burgers die voor hun werk, voor zorg of voor onderwijs naar Duitsland moeten, kunnen vanaf nu gratis een coronatest laten afnemen waarbij ze na een negatief resultaat een covid-verklaring ontvangen. In samenwerking met de Rijksoverheid kunnen inwoners zich via de website grenstesten.nl melden voor de gratis coronatest. De testen worden uiteindelijk in meer dan 20 gemeenten in de vijf oostelijke provincies aangeboden. Hiermee wil de Nederlandse overheid inwoners in de grensstreek tegemoet komen, omdat velen van hen nu met onverwachte extra uitgaven worden geconfronteerd door de verplichte negatieve coronaverklaring van de Duitse overheid.


Gratis coronatesten voor drie doelgroepen

Sinds enkele weken moeten Nederlanders die een noodzakelijk bezoek aan Duitsland brengen een negatieve coronatest kunnen overleggen. Deze verplichting raakt een aantal doelgroepen in de grensstreek hard. Mensen die in Nederland wonen, maar in Duitsland werken moeten zich op eigen kosten meerdere keren per week laten testen om naar hun werk te kunnen. Ook Nederlandse inwoners die (mantel)zorg verlenen of zorg ontvangen in Duitsland krijgen met onverwachte extra uitgaven te maken door de verplichting van de Duitse overheid. Ten slotte worden ook mensen die in Nederland wonen, maar fysiek onderwijs volgen in Duitsland, benadeeld. Het kabinet heeft daarom besloten om voor deze drie doelgroepen gratis coronatesten aan te bieden.


Gratis testlocaties in Nederlandse grensgemeenten

In veel gemeenten langs de grens met Duitsland komt er de komende dagen toegang tot testlocaties waar gratis testen worden aangeboden voor noodzakelijk grensverkeer van Nederland naar Duitsland. Om deze testlocaties snel van de grond te krijgen, werkt de overheid samen met gemeenten en eventuele bestaande testlocaties. Het kabinet trekt voor de grenstesten 12 miljoen euro uit. Voor dit bedrag kunnen tot 30 juni 2021 zo’n 400.000 gratis coronatesten worden afgenomen.


Zodra de verplichte test van de Duitse overheid vervalt, vervalt ook de gratis grenstest. Om te zorgen dat de gratis grenstesten de komende periode ook echt worden ingezet voor noodzakelijk grensverkeer, moeten inwoners op de website grenstesten.nl een aantal korte vragen beantwoorden.  

Fotobijschrift: Gratis coronatest en covid-verklaring voor noodzakelijk grensverkeer naar Duitsland 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen