JellinekMinnesota lanceert ‘social media-app’ voor oud-cliënten

Array

In totaal zijn er in Nederland naar schatting ruim 1.7 miljoen mensen die verslaafd zijn of een middel misbruiken. Bijna 65.000 van hen gaat voor die verslaving in behandeling, waarvan velen de Minnesota-methode volgen. In opdracht van Arkin heeft JellinekMinnesota samen met DTT | apps – web – games een app ontwikkeld voor oud-deelnemers van die behandeling.

De Minnesota-methode is ruim zestig jaar geleden ontwikkeld in Minnesota (VS) en is ontstaan vanuit de 12 stappen van de Anonieme Alcoholisten. De methode draait om spirituele waarden als hoop, respect, eerlijkheid, openheid en verbondenheid. ‘Stoppen doe je zelf, maar niet alleen’ is het motto van de behandeling, waar duizenden mensen per jaar baat bij hebben. 

Online samen  


Dat motto bleek echter behoorlijk lastig de afgelopen anderhalf jaar, waarin het bijna alleen maar mogelijk was om online samen te zijn. Het was dus het perfecte moment voor de JellinekMinnesota-app, die speciaal is ontwikkeld om oud-deelnemers die werkten met de Minnesota-methode met elkaar te verbinden. Via de app kunnen zij die daar behoefte aan hebben elkaar op de hoogte houden van hun voortgang en ondersteuning bieden wanneer het nodig is. Via de app kun je een buddy vinden die jou kan steunen, maar ook een status-update van hoe jouw dag verloopt behoort tot de mogelijkheden in de app.

App van groot belang

„Het is voor veel mensen die kampen met de ziekte verslaving fijn en belangrijk om met lotgenoten in contact te zijn”, legt Harjo Keizer, adviseur innovatie zorg en ICT bij JellinekMinnesota uit. „Daarom is een app waarbij je vrijuit en op een effectieve manier kunt praten met lotgenoten van groot belang. Sommige cliënten delen graag hun dagelijkse worstelingen met mensen die hen begrijpen, anderen halen alleen al steun uit het lezen van reacties en bemoedigende woorden van anderen.”

„Zo heeft elke persoon die de Minnesota-methode in het verleden heeft gebruikt baat bij deze app, die eigenlijk fungeert als een soort social media-platform voor deelnemers van JellinekMinnesota”, vervolgt Keizer. „Daarmee past de app dus volledig binnen ons motto: ‘stoppen doe je zelf, maar niet alleen’. We hopen dat het een onmisbare toevoeging aan onze behandeling wordt.”

De JellinekMinnesota-app is te downloaden op zowel iOS als Android-smartphones.

Bron: JellinetMinnesota

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen