Het Oogziekenhuis Rotterdam ontruimd na brand

0
307

In verband met een brand in de kelder van Het Oogziekenhuis Rotterdam, is woensdag 21 juli even na 15.00 uur het gehele pand ontruimd. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Er raakte niemand gewond. `

Yvonne Koppelman, voorzitter raad van bestuur: “We zijn natuurlijk net als onze patiënten en medewerkers heel erg geschrokken. We zijn blij dat Het Oogziekenhuis snel maar rustig is ontruimd door onze collega’s van de BHV en de brandweer. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Ten tijde van de brand werden er 2 patiënten geopereerd. Doordat de brand snel onder controle was, konden de operaties van deze 2 patiënten, gewoon afgerond worden. Deze patiënten waren via lokale verdoving verdoofd en konden dan ook direct na de operatie het pand, onder begeleiding, veilig verlaten. Andere operaties zijn we natuurlijk niet opgestart. Verder is er 1 patiënt opgevangen in een ambulance. Deze patiënt moest even bijkomen, maar hoefde gelukkig niet naar een ander ziekenhuis vervoerd te worden.

Helaas konden de spreekuren en operaties van de rest van de dag geen doorgang vinden. Deze patiënten worden morgen, donderdag 22 juli, tussen 09.00 en 16.00 uur gebeld voor het maken van een nieuwe afspraak. Alle patiënten die vandaag een afspraak hadden, hebben hierover een SMS ontvangen.

We wachten op dit moment nog op het sein van de brandweer dat we het pand weer mogen betreden. De rook moet eerst helemaal uit het pand zijn. Uiteraard willen we weten hoe deze brand heeft kunnen ontstaan. De politie en de brandweer zijn met een uitgebreid onderzoek gestart.”

Bron: Oogziekenhuis Rotterdam

Vorig artikelBrandincident in Opslagruimte Biocartis in Mechelen, België
Volgend artikelVaccins: meest kosteneffectieve instrument tegen corona’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.