Uitdagingen bij de behandeling van donorsperma

Array

Bij vruchtbaarheidsbehandelingen met donorsperma is intra-uteriene inseminatie, waarbij zaadcellen kunstmatig in de baarmoeder worden ingebracht, effectiever dan intracervicale inseminatie, waarbij het zaad hoog in de vagina of baarmoederhals wordt ingebracht. Daarom zgeniet intra-uteriene inseminatie de voorkeur bij behandelingen met donorsperma.

Er is een tekort aan geschikte spermadonoren en daardoor een tekort aan donorsperma. Dit is het gevolg van het verbod op inseminatie van sperma van anonieme donoren, het recht van kinderen om vanaf 16-jarige leeftijd hun genetische afstamming te kennen en het verplichte gebruik van ingevroren (en vervolgens ontdooid) donorsperma. Daarnaast stijgt de vraag doordat het aantal behandelingscycli met donorsperma toeneemt, waardoor er meer sperma nodig is. Meteen beginnen met intra-uteriene inseminatie, de meest (kosten)effectieve inseminatietechniek, kan een onderdeel zijn van de oplossing voor het tekort aan donorsperma.

Vrijdag 1 juli 2022
Promotie (UvA), 11:00 u, Aula
Joyce Braam: To treat or not to treat: antimicrobial resistant Mycoplasma genitalium

Bron: Amsterdam UMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen