Optimaal tot rust komen in je eigen huis

Array

Wie wilt dat nou niet? Na een drukke werk- of schooldag optimaal tot rust komen in je eigen huis. Hiervoor moet het huis wel aanvoelen als een ontspannende plek. De eerste stap is dan ook je woning onderhouden en het netjes houden. Je staat natuurlijk niet op te wachten dat je constant tegen rommel aanloopt wanneer je door de kamers loopt. Dit werkt juist averechts en creëert irritaties. Daarnaast zul je ook een goede bedframe moeten hebben. Nachtrust is erg belangrijk voor je rust. Soms zul je nog een aantal veranderingen moeten maken in de woning om je rust te vinden. Ben jij benieuwd hoe je dit doet? In dit artikel lees je hier meer over.

Maar eerst opruimen

Om erachter te komen wat je woning nodig heeft voor een ontspannende sfeer, zul je eerst het huis moeten opruimen en spullen die je niet meer gebruikt weggooien. Dit zal je namelijk helpen meer overzicht te creëren, wat automatisch ook zorgt voor kalmte in je hoofd. Kijk daarom kritisch naar de spullen die je in het huis hebt liggen. Tijdens zo een opruimbeurt zul je geregeld spullen zien liggen waar je al jaren niet meer aan hebt gedacht. Deze hoort daarom dan ook niet in het huis. Wellicht vind je nog leuke accessoires die je woning zou kunnen opvrolijken.

Een goede basis creëren

Een ontspannende look staat gelijk aan minimalistische look. Hierbij gebruik je kleuren die er vredig uit zullen zien in je woning. Denk hierbij aan pasteltinten, beige enzovoorts. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet teveel kleuren in de kamers laat terugkomen. Gebruik je deze kleuren op de verkeerde plekken, zul je een chaotische ruimte creëren. Houd daarom een maximum van drie kleuren in het interieur van je woning. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je tevreden bent met het interieur van je woning, maar alsnog geen rust hebt kunnen vinden. Het spelen met verlichting kan wonderen doen. Schaf bijvoorbeeld sfeerverlichting aan of brandt enkele geurkaarsen aan en leg die op de tv meubel tijdens het relaxen op de bank

Gezelligheid hoort erbij

Uiteindelijk zul je merken dat je je pas rustig kan voelen wanneer je tijd doorbrengt met de mensen die lief hebt. Zorg er dan ook voor dat je mooie herinneren maakt in je woning. Plan een gezellige spelletjesavond in of organiseer een heerlijk dinertje. Deze herinneringen zul je altijd bij je dragen en aan terugdenken wanneer je bepaalde spullen in het huis ziet liggen.

Kortom, optimaal tot rust komen in je woning doe je door een schoonmaakbeurt in te plannen, een goede basis te creëren en mooie herinneringen te maken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen