Doorontwikkeling slimme epilepsiecamera van EpilepsieNL ontvangt digitale innovatie award

Tijdens een spectaculaire uitreikingsshow op 5 oktober jl. van de Computable Awards heeft de doorontwikkeling van de slimme epilepsiecamera van het Teleconsortium (met o.a. SEIN, ACE Kempenhaeghe en UMC Utrecht) met behulp van EpilepsieNL de Digitale innovatie award gewonnen.

Dankzij een schenking van 235.000 euro door de Postcode Loterij kan de slimme epilepsiecamera worden doorontwikkeld voor detectie van epilepsie bij kinderen thuis. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de slimme epilepsiecamera te nomineren in de categorie Digitale Innovatie. Computable ontving in totaal 515 aanmeldingen, 160 waren er omgezet in een nominatie.

Joost Wijnhoud, Directeur en Bestuurder EpilepsieNL: “Ontzettend trots zijn wij met het gehele team en onze partners dat wij de Digitale innovatie award 2022 hebben gewonnen. Dit geeft wederom aan dat de camera een slim innovatief systeem is en dat het bijdraagt aan de kwaliteit van het leven van mensen en kinderen met epilepsie en kan het zelfs levens redden. Met de slimme epilepsiecamera zet EpilepsieNL in op innovatie.

Tijdens een spectaculaire uitreikingsshow op 5 oktober jl. van de Computable Awards heeft de doorontwikkeling van de slimme epilepsiecamera van het Teleconsortium (met o.a. SEIN, ACE Kempenhaeghe en UMC Utrecht) met behulp van EpilepsieNL de Digitale innovatie award gewonnen. Dankzij ee…

Cijfers

EpilepsieNL ontvangt bijna dagelijks berichten van wanhopige ouders die de onzekerheid van de nachtelijke aanvallen van hun kind niet meer kunnen verdragen en niet meer (durven) slapen. Andere detectie middelen zijn niet altijd voldoende. Zij zoeken naar een kindvriendelijk alarmeringssysteem die deze onzekerheid bij hen kan wegnemen. Nachtelijke epileptische aanvallen worden vaak gemist en dat is niet zonder gevaar. Het komt in Nederland nog zo’n 100 tot 200 keer per jaar voor dat mensen komen te overlijden aan een epileptische aanval (Sudden Unexpected Death in Epilepsy, SUDEP). De nieuwe, baanbrekende en slimme epilepsiecamera kan helpen deze gevaren te voorkomen.

Naast EpilepsieNL, SEIN, ACE Kempenhaeghe en UMC Utrecht is ook het bedrijf LivAssured betrokken. Hun bereidheid en investering is een belangrijke voorwaarde om de slimme epilepsiecamera uiteindelijk schaalbaar en betaalbaar op de markt te kunnen brengen.

Bron: EpilepsieNL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen